Home > Rally > ERC > ERC: Basso wint Rally di Roma

ERC: Basso wint Rally di Roma

Giandomenico Basso, de Italiaanse oudstrijder van de rallycompetitie, won met Skoda Fabia R5 “zijn” Rally di Roma. Achter hem was de strijd voor de podiumposities heftig.

Nadat Crugnola en Rossetti, protagonisten gisteren in de aanvangsfase van de rally, met problemen waren achteruitgeslagen, had Basso een stevige grip op de wedstrijd gekregen. En op zondagmorgen ging dit scenario verder want na verrekening van een straftijd mocht Alexey Lukyanuk met de Citroën C3 R5 een minuut lager op de orde aanschuiven… Pech voor de Rus die tot dan de tweede plaats in handen had maar na controle door de stewards bleek met niet conforme afmetingen van wielbasis te rijden.

Lukyanuk ging deze plaats niet zomaar laten voorbijgaan en knokte zich terug naar een podium, waar hij Campedelli tegenkwam, goed onderweg met de nieuwe M-Sport Fiesta R5, maar vooral ook… Crugnola, die de Citroen C3 R5 naar meerdere opeenvolgende scratches leidde. Campedelli kwam nog terecht op de tweede plaats, amper 20 seconden achter Basso. Lukyanuk haalde op 1’03” nog de derde plaats, voor Crugnola, amper één seconde achter hem. En dus had de Italiaan nog iets te winnen in de dubbele passage op de Ostia Superstage. Crugnola was er zich van bewust en met tweemaal full-attack modus en twee besttijden op de Ostia Superstage wipte hij Lukyanuk van het podium.

Een Italiaans feestje dus met Basso, voor Campedelli en Crugnola. Voor Grégoire Munster was er nog de troostprijs van een vijfde plaats in ERC3 Junior nadat hij in Rally2 was herstart vanmorgen na zijn opgave van gisteren.

(foto: fiaerc.com)