Home > Industrie > Porsche Taycan sluit Triple Demo Run af in New York

Porsche Taycan sluit Triple Demo Run af in New York

Ter gelegenheid van de Formula E Grand Pix in New York liet Porsche opnieuw zijn Taycan los op het circuit, deze keer in handen van Neel Jani.

De operatie kaderde in de “Porsche Triple Demo Run”, waarbij de elektrische Porsche Taycan, die na de zomer zijn release kent, werd voorgesteld aan het publiek op drie continenten, drie belangrijke afzetmarkten voor Porsche. De Chinese rijder Li Chao, deelnemer in de Porsche Carrera Cup Asia, reed de Taycan op het uitdagende testcircuit van het Porsche Experience Centre (PEC) in Shanghai. Daarna was het de beurt aan voormalig F1 rijder Mark Webber, die de Taycan op de heuvelklim reed tijdens het Goodwood Festival of Speed. En nu mocht Neel Jani de Taycan over het circuit van de Formula E in New York jagen.

In de Formula E maakt de energie recuperatietechniek deel uit van de race strategie. In een seriewagen laat intelligente energierecuperatie toe aanzienlijk voordeel te halen wat betreft de actieradius van de wagen. Ik was verrast van het grote bereik van de nieuwe Taycan, zelfs toen die redelijk sportief over een race circuit werd gereden. Dat komt door de batterij die de prestaties benadrukt en het gesofisticeerde systeem voor energiebeheer.
Neel Jani was ook onder de indruk van het feit dat de wagen in dit stadium van de ontwikkeling al volop volwassen is. “Net als met onze Formula E bolide is de aandrijfgroep van de Porsche georiënteerd op prestaties en betrouwbaarheid. Of het nu gaat op een racewagen of een seriemodel, het is enorm belangrijk dat er veel kilometers worden gemaakt in de testfase om zo ervaring met de wagen op te doen.

Voor de gelegenheid droeg de Porsche Taycan een “stars and stripes” op het dak.

(foto’s: Porsche press)

You may also like
FE: Porsche Taycan verkozen tot nieuwe safety car
Industrie: ervaar de Porsche Taycan door een VR-bril