Home > Circuit > Toerisme > TCR Europe: Filipi haalt de pole in Oostenrijk

TCR Europe: Filipi haalt de pole in Oostenrijk

Luca Filipi haalde op de Red Bull Ring zijn eerste pole in TCR Europe. Met Josh Files en Nelson Panciatici kregen we drie Hyundai op de eerste drie startplaatsen.

Daniel Lloyd (Brutal Fish Racing Team, Honda Civic FK7) leek de te slagen man op de Red Bull Ring te worden. Hij zette in beide vrije sessies gisteren de besttijd. In de tweede vrije training was hij net sneller dan onze landgenoot Gilles Magnus (Comtoyou Racing, Audi RS 3 LMS).

Maar op zaterdagochtend in de kwalificaties, ging het een hele andere kant uit met een pole voor Luca Filippi (BRC Racing, Hyundai i30 N) voor Josh Files (Target Competition, Hyundai i30 N). Voor Filippi was het zijn eerste pole. Met op de tweede rij Nelson Panciatici (M Racing, Hyundai i30 N) en Davit Kajaia(PCR Sport with Georgia, CUPRA) was de kwalificatiesessie duidelijk voor de Hyundai wagens.

Maxime Potty (Volkswagen Golf GTI TCR) wierp zich op als beste Belg op de zesde positie terwijl Gilles Magnus de start zal nemen vanop een elfde plaats op de grid.

De race volgt deze namiddag. Nog even eraan herinneren dat Gilles Magnus strijdt voor een plaats aan de kop van het kampioenschap. Hij is met 134 punten in de achtervolging op Julien Briché (147 punten).

(foto: europe.tcr-series.com)

You may also like
GT Open Spa: het nevenprogramma door de lens van Joachim Cieters
GT Open Spa: de namiddag door de lens van Joachim Cieters
GT Open Spa: de voormiddag door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open