Home > Rally > BRC > Rally Ypres: reacties na de eerste lus

Rally Ypres: reacties na de eerste lus

De verschillen blijven voorlopig klein in de Renties Ypres Rally. Toch viel er al het een en het ander te beleven. In het servicepark hadden de rijders dan ook al wat te vertellen.

Kris Princen: “We staan waar we moeten staan op dit moment denk ik. Het gaat heel snel zonder dat we echt risico’s nemen, maar de verschillen blijven vrij beperkt. We moeten op dit elan voort blijven rijden.”

Craig Breen: “De eerst lus was zoals ik verwacht had: meteen voluit. De Volkswagen Polo is echt wel superieur, zeker op deze moeilijke wegen. Het maakt het leven in de wagen heel wat makkelijker. Kevin maakte een foutje op proef drie, maar alles ligt nog dicht bijeen. Hopelijk kunnen we een even goede tweede lus draaien.”

Kevin Abbring: “Behalve mijn foutje op de derde proef heb ik weinig reden tot klagen. Mijn start was zeer goed en ik had het ritme meteen te pakken. Op een T-splitsing verremde ik me echter omdat het lint veel verder stond dan ik had verwacht. Gelukkig verliezen we daar niet zo veel tijd. Ik zat zeker nog niet op mijn limiet dus ik heb veel vertrouwen voor wat ons nog te wachten staat.”

Freddy Loix:Ik heb mij zeker geamuseerd in deze eerste lus. Ik zat ver van mijn limiet, maar ik weet niet of ik die ook echt wil opzoeken. Het is bijzonder glad op de weg dus blijft het oppassen. Ik sta momenteel wel op mijn plaats denk ik.”

Martin Mccormack: “Ik was wat te agressief in de laatste proef waardoor ik nog tijd verloor. De snelheid zat nochtans goed waardoor we een goede start kenden. Het is altijd leuk om hier aan de start te komen, maar zo zie je dat het parcours in Ieper weinig vergevingsgezind is.”

Vincent Verschueren: “Op de proef van Kemmel reed ik nog lek. Mijn start was vrij goed waardoor het natuurlijk extra jammer is. De Polo’s zijn een klasse apart, maar toch kon ik mijn mannetje staan in de rangschikking. Jammer genoeg verliezen we nu een minuut waardoor we ver terugzakken. Gelukkig is het nog een lange wedstrijd.”

 

You may also like
BRC Ypres: reacties na de finish