Home > Rally > BRC > BRC Ypres: reacties na de finish

BRC Ypres: reacties na de finish

Na afloop van de 55ste Renties Ypres Rally blikten de toppers terug op een boeiende wedstrijd. 

Craig Breen: “Ik been zeer blij om dit perfecte weekend te kunnen bekronen met een overwinning. Dankzij mijn voorsprong moest ik in de laatste lus vooral controleren en dat is ook gelukt. Deze wedstrijd stond al een tijdje op mijn verlanglijstje en nu is het eindelijk gelukt. Door het uitzonderlijk warme weer schrijf ik ook meteen een memorabele editie op mijn naam. Dit was zeker een van mijn moeilijkste weekends in de wagen door de hitte. Tegelijk was het ook een van de makkelijkste omdat de wagen zo goed liep. Respect ook voor Kevin. Hij is zo een getalenteerde rijder. Jammer genoeg had hij wet pech, anders was het zeker nog een spannende strijd geweest.”

Kevin Abbring:De laatste proef ben ik echt voluit gegaan. Voor mij maakte het niet uit of ik nu met 15 of met 45 seconden tweede werd. Ik sneed bij iedere bocht en uiteindelijk reed ik daardoor lek, maar dat geeft niet. Na negen maanden afwezigheid denk ik dat ik een mooie gooi naar de zege deed, maar het mocht niet zijn. We begonnen ver boven de verwachtingen, maar die lekke band maakt het meteen moeilijk. Ook dat tikkeltje ritme miste ik dit weekend, maar gezien onze snelheid kan ik niet anders dan tevreden zijn met dit resultaat.”

Kris Princen: Volgens mij staan we wel op onze plaats. Natuurlijk kon het altijd hier en daar wat beter, maar Kevin heeft de maturiteit om die tweede plaats te verdedigen. Als er rijders van dat kaliber aan de start staan, dan weet je dat het moeilijk zal worden om hen op regelmaat te kloppen, maar toch hebben we het geprobeerd. Na afloop zien we dan ook in dat deze derde plaats het hoogst haalbare was. Met het oog op het kampioenschap doen we wel opnieuw een goede zaak dus ik ben wel tevreden over dit weekend.”

Freddy Loix:Ik ben superblij met dit resultaat. Het merendeel van de rally wisten we niet eens wat onze positie was, omdat we daar ook niet mee bezig waren. Enkel zuivere, goede proeven telden. We maakten geen fouten en we hebben ons rot geamuseerd. Dit was een perfect weekend voor mij.”

Davy Vanneste:Dit resultaat is natuurlijk onverhoopt. Stiekem had ik gedroomd van een top vijf, maar met dit deelnemersveld had ik dat niet meer verwacht. Ik heb de afgelopen twee dagen de wagen beter leren kennen, wat resulteerde in een goed tempo. Gisteren reden we jammer genoeg lek en ook vandaag maakten we een klein foutje, zonder grote gevolgen weliswaar. Om dan toch in die top vijf te staan, is een fantastisch gevoel.”

Joachim Wagemans:Met een achtste plaats ben ik zeer tevreden. Dit resultaat ligt boven onze verwachtingen en dat is altijd goed. Ik heb ook opnieuw heel veel bijgeleerd met het oog op de toekomst. Mijn eerste editie met een R5 is dus meer dan geslaagd.”

You may also like
Rally: Paul Lietaer in minimum twaalf wedstrijden
BRC South Belgian: met mooi deelnemersveld
BRC 2023: Benoit Verlinde en Anton Dupan een stapje hogerop
BRC Masters Cup en 2WD Trophy : ook zij gingen van start in de Haspengouw