Home > #Hoofdnieuws > BRC Ypres: Breen naar de leiding

BRC Ypres: Breen naar de leiding

In en om Ieper is de belangrijkste rallyklassieker van het Belgische seizoen van start gegaan. Na de eerste lus, van vijf proeven, leidt de Noord-Ierse WRC-rijder Craig Breen in een Volkswagen Polo GTi. Hij heeft een kleine bonus op de Nederlander Kevin Abbring, ook in een Volkswagen. De beste Belg is Kris Princen, de leider in het Belgische rallykampioenschap, De grootste verliezer van de vooravond is Vincent Verschueren, die met zijn Skoda Fabia lek reed en meer dan één minuut verloor.

Kevin Abbring won de eerste drie proeven, maar Craig Breen sloeg terug op de Kemmelberg en nam in de vierde proef de leiding in handen. Ondertussen volgde Kris Princen als een schaduw, en het verschil op de leider bedraagt amper 6,5 seconden. Abbring hangt op drie seconden netjes tussen Princen en Breen in, al maakte de Nederlander een heel klein foutje.
Sébastien Bedoret reed een mooie eerste lus, nadat hij in de eerste KP 12 seconden verloor met een lekke band, maar de jonge Skoda-rijder is nu vierde, op 28,2 seconden van de leider. Freddy Loix volgt als zevende, maar op 3,3 seconden van Bedoret, zijn poulain.

Naast Verschueren, was het grootste slachtoffer van de openingsronde Ole Christian Veiby, met een sputterende Hyundai. Hij volgt op meer dan een minuut, net voor Verschueren. Darren Gass (Skoda/ECU) en Kurt Boone (Mitsubishi/sortie) gaven op.

Straks volgen nog eens vier proeven en de wagens keren terug naar Ieper rond 10u00.