Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: Rea zet zich terug in titeldebat

WorldSBK: Rea zet zich terug in titeldebat

Met een zege in race 2 op Misano zette Jonathan Rea (Kawasaki) zich volop terug in de titelstrijd. Het werd voor de Noord-Ier zijn 75ste overwinning bij de World Superbikes.

Gisteren was het een vreemde race, met onderbrekingen, in de gietende regen, op een natte baan. Lowes leidde maar ging van de baan. Rea liet zich het geschenk welgevallen. Bautista beperkte de schade.

Maar deze middag, onder een stralende zon, leek het business as usual voor Bautista en de Ducati in de Superpole race, hij ging na enkele ronden Rea voorbij, maakte zich los en reed resoluut naar de zege in een zeer turbulente race. Een race waarin ook Rea onderuit ging en daarna alle zeilen moest bijzetten om de schade binnen de perken te houden. Deze namiddag was het dan weer een heel ander verhaal. Deze keer was het Bautista die vroeg tegen de vlakte ging. En deze keer niet Rea, of Lowes die overnam… Neen, het was de Turk Toprak Razgatlioglu (Turkish Puccetti Racing) die gretig op zoek ging naar zijn eerste zege. Maar de ervaring van Rea overwon. Hij bestudeerde zijn tegenstander, plaatste zijn aanval en hield daarna een opzittende Razgatlioglu af.

Een dolblije Rea haalde niet alleen zijn 75ste zege binnen, het was bovendien een cruciale zege, die hem opnieuw in de race naar de titel brengt. “We proberen met iedere wedstrijd het verschil een beetje kleiner te maken“, sprak Rea. En of dat lukte in Misano! De 41 punten voorsprong waarmee Bautista aankwam in ItaliĆ« zijn inmiddels omgezet naar slechts 16 punten voorsprong. Nog zes weekends en nog 18 races te gaan… Het kampioenschap begint nu pas!

(foto:worldsbk.com)

You may also like
WorldSBK: terugblik Argentiniƫ
WorldSBK: terugblik op Laguna Seca
In een notendop: World Superbikes
WorldSBK: koning Rea is terug