Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: drama en spektakel in Misano

WorldSBK: drama en spektakel in Misano

Er viel heel wat te beleven op deze zaterdag in Misano tijdens het World Superbike weekend. Daarin zowel drama als spektakel en succes. 

Drama was er vooral in het Yamaha kamp want Michael Van der Mark, werd met de besttijd in handen, het slachtoffer van een crash in de vrije trainingen op vrijdag. Met enkele gebroken ribben en beentjes in de hand moest de Nederlander forfait geven voor de rest van het weekend.

Jonathan Rea vloog naar de pole op zaterdag en mocht de Kawasaki op de beste plaats zetten. Dat zou van pas komen want eens het tijd om te racen werd, brak er een onweersbui los over het circuit. Een eerste start werd gegeven onder de regen maar al na een ronde werd de race opnieuw stilgelegd omdat de regen in kracht was toegenomen. Even later was er een tweede start en opnieuw ging Alex Lowes aan de leiding van de wedstrijd. De Yamaha rijder ging echter onderuit op de kletsnatte piste. Jonathan Rea kon opnieuw naar de leiding en hield die vast. Achter hem zorgde Tom Sykes op de BMW voor het exploot van de dag en beperkt Alvaro Bautista (ARUBA.IT Racing – Ducati) de schade.

In Supersport ging de pole naar Lucas Mahias en de Kawasaki. Hij was sneller dan Federico Caricasulo (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team) en diens teamgenoot Krummenacher, die in de slotfase nog crashte.

In Supersport300 was de pole voor Manuel González (Kawasaki ParkinGO Team) die op de voorste rij staat met Andy Verdoia (BCD Yamaha MS Racing), de snelste van zijn groep in de regen. Wereldkampioene Ana Carrasco (Kawasaki Provec WorldSSP300) is derde.

Nog in Supersport300 was de “Last chance” race voor de laatste plaatsjes op de grid van morgen voor Kevin Sabatucci (Team Trasimeno Yamaha). Met hem gaan ook Maximilian Kappler (Freudenberg KTM WorldSSP Team), Enzo De La Vega (Team MHP Racing – Patrick Pons), Nick Kalinin (Nutec – RT Motorsports by SKM – Kawasaki), Jose Luis Perez Gonzalez (DS Junior Team) en Tom Edwards (Kawasaki ParkinGO Team) naar de startgrid van morgen.

(foto: worldsbk.com)

You may also like
WorldSBK: terugblik Argentinië
WorldSBK: terugblik op Laguna Seca
In een notendop: World Superbikes
WorldSBK: koning Rea is terug