Home > Rallycross > EuroRX > WRX Noorwegen: Volders naar RX2 halve finales, De Ridder out.

WRX Noorwegen: Volders naar RX2 halve finales, De Ridder out.

Gisteren was er een dubbelslag in de kwalificaties voor Kevin Hansen, op zondag echter opende Timmy Hansen met de volle puntenscore, voordat Grönholm het helemaal afmaakte met de besttijd in Q4, zijn derde in vier reeksen. Niclas Grönholm komt dus als sterkste uit de kwalificaties, voor Timmy Hansen en Timur Timerzyanov.

Onze landgenoot Guillaume De Ridder haalde nog tweemaal een 16de tijd in de kwalificatierondes op zondagvoormiddag maar daar schoot hij niets mee op. Het gat tot de plaatsen in de halve finales was na zijn aanrijding van gisteren te groot. Een 17de en laatste plaats was zijn deel en dus geen halve finale… Wel in de halve finales: Kevin Abbring. De Nederlandse rallyman verbeterde zich gestaag in de kwalificaties (met een vierde plaats in Q3 als beste resultaat) en mag als zevende aanschuiven.

Mooi werk van Steve Volders!

In RX2 domineerde Oliver Eriksson de kwalificatierondes op zondag met twee besttijden. Hij voert Gundersen, McConnell en Kallio aan in de tussenstand. Steve Volders hield zich goed staande met nog twee mooie klasseringen op zondagvoormiddag: een 9de plaats in Q3 en een 7de plaats in Q4. Daardoor mag hij als 8ste geklasseerde naar de halve finales!

Vermelden we nog dat in de Supercar ERX Robin Larsson als beste uit de kwalificatiesessies kwam voor Bryntesson, Evjen en Jean-Baptiste Dubourg.

Deze namiddag worden de halve finales en uiteraard de finales gereden.

(foto: J.Loix)

You may also like
We blikken terug op: WRX België 2014 in Mettet
Autosport: de stand van zaken
In een notendop corona: Super Formula, F1 en meer
WRX Noorwegen: dan toch Grönholm…