Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: Bautista boven in vrije trainingen

WorldSBK: Bautista boven in vrije trainingen

Gisteren en deze voormiddag werkten op het circuit van Jerez de rijders voor het World Superbike kampioenschap en voor de wereldkampioenschappen Supersport en Supersport300 hun drie sessies aan vrije trainingen af.

Bij de Superbikes was het opnieuw Alvaro Bautista met de Ducati Panigale die de besttijd zette, een 1:39.150 in dit geval, 18 honderste sneller dan Jonathan Rea (Kawasaki) en met Lowes (Yamaha), Sykes (BMW) en Van der Mark (Yamaha), met zijn besttijd uit de eerste sessie.

Bij Supersport was het Federico Caricasulo (Bardahl Yamaha) die de besttijden betwistte met zijn teamgenoot Krummenacher. Zij waren de besten met goed een seconde voorsprong op Cluzel (GMT Yamaha) en de verrassende Japanner Okubo (Pucetti Kawasaki). Onze landgenoot Loris Cresson (Kallio Yamaha) haalde een 14de positie.

Bij de Supersport300, de kleinste klasse die wegens het grote startveld hun trainingen telkens in twee groepen afwerken, is de snelste tijd voorlopig voor de Spanjaard Gonzalez (ParkinGO Kawasaki Ninja).

Deze middag zijn er de Superpole en de eerste races voor de diverse categorieƫn.

(foto Cresson: Kallio Racing/credit: Vaclav Duska Jr.)

You may also like
WorldSBK: de kalender 2021
WorldSBK Estoril: finale met Loris Cresson in Superbike
Wat doet Loris Cresson in corona-tijden?
WorldSBK: terugblik Argentiniƫ