Home > VAS > Rallycross > VAS RX: passage op Glosso is verplicht!

VAS RX: passage op Glosso is verplicht!

Meer dan drie maanden na de openingsrace op de Duivelsbergomloop in maart in Maasmechelen is het eindelijk tijd voor een vervolg van het VAS Rallycross kampioenschap. Deze keer op het Glosso circuit in Arendonk. En opgelet, want in een mededeling van VAS van 21 mei, wordt er aangegeven dat de resultaten van deze wedstrijd hoe dan ook zullen meetellen in de eindafrekening!

Vergunningsperikelen stonden een eerdere start op de Kempense omloop in de weg maar de inzet en volharding van het Glosso-bestuur zorgde ervoor dat we op 9 juni dan eindelijk kunnen overgaan tot de 41ste herdenkingsprijs Willy Sneyers. Belangrijk om weten is wel dat de werkgroep Rallycross, onder goedkeuring van het Uitvoerend Comité van de VAS heeft beslist dat deze wedstrijd in rekening zal gebracht worden voor de puntentelling van het kampioenschap 2019. De vrees bestond immers dat anders vele rijders deze enige wedstrijd in Arendonk zouden beschouwen als hun enige schrapresultaat dit seizoen. Kortom: het kampioenschap zal dus bestaan uit 1 wedstrijd in Arendonk en 5 wedstrijden in Maasmechelen. Het enige schrapresultaat in rekening te brengen kan niet de wedstrijd van Arendonk zijn.

Punten te verdelen

Het zal uitkijken worden naar wie van de rijders er in de drie onderscheiden regionale klassen zal gaan voor de punten in het kampioenschap. Het kampioenschap 2019 zou wel eens kunnen gaan naar de vroege vogels! Zoals Stefan Thomassen met de Honda CRX, al winnaar van de klasse C (Promotie) in Maasmechelen en hij zou al een mooie slag kunnen slaan op Glosso. Dat is als hij tenminste de andere gegadigden zoals Yenthe Putzeys ( Opel Corsa) of vicekampioen Devlin Thijs kan afhouden. Eveneens in het oog te houden zijn Wim Van Tiggelen in de snelle Peugeot 205 en Maarten Nijssen in een Opel Kadett.

In klasse A wordt het afwachten of kampioen Didier Dexters zijn overwinning van maart op de Duivelsberg kan overdoen op dit Glosso circuit, dat toch een andere benadering vergt. Hij moet rekening houden met een sterk rijdende Wouter Desender en met Rens Van der Linde, beiden op Honda. Andere snelle mannen zijn Jean – Pierre Verstraeten en oudgediende Jacky Simons beide op een Toyota Corolla.
In de klasse B (+1600cc) ging de zege in de openingsmanche onverwacht naar de jonge Bart Goris in de Chevrolet Kalos. Komt kampioen Andy Leysen (BMW M5) met de revanche? En wat met het peloton aan andere BMW’s, aangevoerd door Jonas Kemps (BMW M3)?

Op zondag gaan de eerste reeksen van start om 11u, de finales worden omstreeks 16u aangevat. Buiten de VAS Rallycross deelnemers is er ook weer de fel gesmaakte gastklasse met de 2 PK’s!

 (persbericht/foto: Grijmans)

You may also like
VAS RX: Glossso werkt richting 2021
VAS: voorlaatste manche in regionale rallycross
VAS RX: de terugkeer naar Duivelsberg
VAS terugblik: Glosso Rallycross