Home > #Hoofdnieuws > WRC Portugal: Tänak sterk, Neuville wint twee proeven

WRC Portugal: Tänak sterk, Neuville wint twee proeven

Portugal is een ware slijtageslag aan het worden. Na Hyundai was het deze namiddag aan Ford om in de klappen te delen. Elfyn Evans kende problemen in de vijfde proef, Teemu Suninen, sterk onderweg tot dan, verloor tijd in de zesde proef van de dag met remproblemen. Thierry Neuville won de afsluitende KP van de namiddag en rukt op naar de vierde stek, maar wel op 24,2 seconden van leider Tänak in zijn Toyota Yaris WRC.

Vooraan leidt Toyota de debatten met een 1-2-3. Tänak voert dus soeverein het veld aan, al won hij geen KP meer deze namiddag. Die zeges waren respectievelijk voor Dani Sordo (KP4 – Hyundai), Teemu Suninen (KP5 – Ford) en Thierry Neuville (KP6 – Hyundai). De korte showproef was ook voor Neuville, die zo duidelijk maakt dat hij vooraan wil eindigen.

De Est heeft 17,3 seconden bonus op zijn teamgenoot Jari-Matti Latvala en 22,8 seconden op Kris Meeke. Thierry Neuville is vierde, voor Sébastien Ogier (+25,8 sec). “Jammer van mijn fout deze ochtend”, gaf de Belg aan het einde van de lus mee. Neuville redde wel de meubelen deze namiddag meer dan behoorlijk. Herhalen we dat de beide Hyundai van Sébastien Loeb en Dani Sordo problemen kenden in de openingslus deze ochtend en niet meer voor de punten meespelen.

Morgen (zaterdag) wordt de strijd voor de zege verdergezet. Dan staat er in het noorden van Portugal 160,7 kilometer tegen de chrono op het menu, tegen goed 110 kilometer vandaag.

http://www.autosportwereld.be/2019/05/31/wrc-portugal-hyundai-met-de-billen-bloot-na-eerste-ochtendlus-tanak-ijzersterk/