Home > #Hoofdnieuws > WRC Portugal: Hyundai met de billen bloot na eerste ochtendlus, Tänak ijzersterk

WRC Portugal: Hyundai met de billen bloot na eerste ochtendlus, Tänak ijzersterk

Hyundai is met de billen bloot aan de zevende manche van het WK Rally begonnen. De leider in het WK voor constructeurs heeft enkel nog Thierry Neuville mee vooraan, al volgt onze landgenoot als zevende al op 23,6 seconden van de leider, Ott Tänak. Dani Sordo en Sébastien Loeb kenden beide technische problemen in dezelfde proef en kijken tegen een massieve achterstand aan. Vooraan speelt Ott Tänak met de concurrentie en de Toyota-rijder leidt voor zijn teamgenoten Jari-Matti Latvala en Kris Meeke.

Na een matige start van Thierry Neuville en Sébastien Loeb, leek Dani Sordo even in staat om Hyundai recht te houden. In KP3 vielen echter en Sordo én Loeb stil, mogelijk met hetzelfde technische euvel. Er is een probleem met het benzinesysteem en we hebben een fout gemaakt, dat mag niet meer gebeuren in de toekomst. We hebben Thierry nog in de wedstrijd en zullen hem alle steun geven die nodig is“, is de uitleg van teammanager Andrea Adamo.

Het gevolg is dat Neuville de beste Hyundai-rijder is op 23,6 seconden van een ongenaakbare Tänak. De Est won KP2 en KP3, ondanks zijn slechte startpositie. Bij Hyundai werd voor de wedstrijd met veel poeha aangekondigd dat het WK voor constructeurs erg belangrijk was. Voorlopig moet de nieuwe teammanager Andrea Adamo misschien dan toch even het geweer van schouder wisselen en de kaart Neuville trekken. Met Latvala op twee en Meeke op drie (ondanks een stukke radio in KP2), en Teemu Suninen als best of the rest op vier, met 17 seconden achterstand, lijkt Toyota wel erg dominant. Elfyn Evans (Ford, +17 sec) volgt als vijfde, voor Sébastien Ogier (Citroën, + 23,1 sec). De teamgenoot van Ogier, Esapekka Lappi reed lek en is negende, op meer dan een minuut, achter de nieuwkomer Gus Greensmith (Ford). In WRC2 leidt Kalle Rovanperra (Skoda), terwijl Guillaume de Mevius niet in de top-10 volgt.

Deze namiddag volgt een identieke lus van drie proeven aangevuld met een showproef deze avond.