Home > #Hoofdnieuws > WRX: Daar is Kevin Abbring!

WRX: Daar is Kevin Abbring!

Vandaag werd de deelnemerslijst bekendgemaakt voor de vijfde manche van het WK Rallycross in het Noorse Hell. Die wordt verreden tijdens het weekend van 15 en 16 juni. Met Kevin Abbring zien we voor de eerste maal in de prille geschiedenis van rallycross als wereldkampioenschap een Nederlander op de deelnemerslijst.

Abbring zal de Skoda Fabia besturen waarmee onze landgenoot Francois Duval in Spa reed en die daarvoor in handen was van de Litouwer Rokas Baciuska. Die laatste verbrak in de aanloop naar Spa de samenwerking met ES Motorsport, het team dat de Fabia runt. Baciuska zelf ging ondertussen in zee met Guerlain Chicherit en zal meer bepaald vanaf Hell een Renault Mégane besturen voor GCK Academy. Daarmee wordt Baciuska dus meteen teamgenoot van onze onze landgenoot Guillaume De Ridder.
Wie normaliter ook opnieuw van de partij is na appendix-problemen is de Fin Niclas Gronholm met de Hyundai i20 van GRX Taneco. Blijft Team Hansen MJP met Timmy of Kevin Hansen successen verzamelen of krijgen we een scenario zoals in Spa waar we de Rus Timur Timerzyanov zagen schitteren voor GRX Taneco? Over ruim twee weken kennen we het antwoord.

Euro RX Supercars met Enzo Ide
Naast de Supercars van het WK zien we in Noorwegen ook Supercars voor het FIA Europese kampioenschap. Daar gaat in de eerste plaats de Zweed Robin Larsson op zoek naar nieuw succes na zijn winst in Silverstone afgelopen weekend. Maar ook Enzo Ide prijkt op de deelnemerslijst en dat opnieuw met ondersteuning van JC Raceteknik en met de Audi waarmee hij in Spa zijn debuut maakte in rallycross.

(foto J Dingenen, Duval en Ide in Spa)

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring