Home > #Hoofdnieuws > DTM Zolder: René Rast haalt opnieuw de zondagrace binnen

DTM Zolder: René Rast haalt opnieuw de zondagrace binnen

René Rast heeft de tweede race van de Belgische DTM-manche in Zolder gewonnen. Na het vorige weekend in Hockenheim wint de Duitser dus opnieuw de zondagrace. Hij eindigde met zijn Audi voor de Belgische RBM BMW van Philipp Eng, de winnaar van gisteren. Jamie Green (Audi) mag ook mee op het podium.

Sheldon van der Linde mocht met de BMW van RBM op pole starten, maar zakte in het slot van de race nog terug naar de vijfde plaats. De derde Belgische BMW, Joel Eriksson, eindigde als tiende.

Robin Frijns leek ook te gaan meestrijden voor het podium, maar werd halverwege de wedstrijd achteraan aangetikt door Marco Wittmann. Frijns verloor meteen de controle over zijn bolide en ging van de baan. Meteen einde race voor de Nederlander. Wittmann kreeg een drive-through penalty voor zijn manoeuvre.

Pietro Fittipaldi sprokkelde met een negende plaats nog twee puntjes voor het Belgische Audi WRT-team. Zijn teamgenoot Jonathan Aberdein eindigde als twaalfde. Slechts één Aston Martin-rijder haalde vandaag de finish: Jake Dennis. Hij deed dat wel op een mooie zesde plaats na een knappe race. De Brit kwam als allerlaatste binnen in de pits en dat bleek een goede strategie.

Philipp Eng is nu de leider in het kampioenschap, voor René Rast.

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
In een notendop: GT World en DTM
In een notendop: DTM en IGTC
DTM 2023: 26 wagens, acht meetings