Home > #Hoofdnieuws > DTM Zolder: dubbelslag voor RBM BMW op eigen bodem

DTM Zolder: dubbelslag voor RBM BMW op eigen bodem

Philipp Eng heeft in zijn RBM BMW de eerste race van het Belgische DTM-weekend gewonnen. De Oostenrijker haalde het voor zijn teamgenoot Joel Eriksson, wat meteen een 1-2 betekende voor het Mechelse team van Bart Mampaey. Nico Müller redde de Audi-eer met een derde plaats. Marco Wittmann (BMW) blijft leider in het kampioenschap.

Achter de top-3 eindigde Loïc Duval (Audi) onverhoopt vierde na een moeilijke start, terwijl Mike Rockenfeller en Jamie Green (Audi) respectievelijk als vijfde en zesde finishten. Wittmann werd dus zevende, net voor de beste Aston Martin, het exemplaar van Paul di Resta. Ferdinand Habsburg (Aston) en Bruno Spengler maakten de top-10 volledig, in een wedstrijd waar weinig in gebeurde en de enige safety-car de race in een beslissende plooi legde.

WRT Audi was in Zolder niet aan het feest, met een laatste plek voor Pietro Fittipaldi en een opgave voor Jonathan Aberdein, die met schade de box inreed. De Zuid-Afrikaan klom tijdens de race wel op tot een zesde plek, maar moest dan noodgedwongen de handdoek in de ring werpen.

In de tussenstand van het kampioenschap blijft Marco Wittmann leider, met drie punten meer dan Eng. Morgen om 13u30 volgt de tweede race van het Belgische luik van het DTM en dan hopelijk voor meer gevulde tribunes.

 

 

 

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
In een notendop: GT World en DTM
In een notendop: DTM en IGTC
DTM 2023: 26 wagens, acht meetings