Home > #Hoofdnieuws > BRC: dominante Princen wint Sezoensrally

BRC: dominante Princen wint Sezoensrally

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.0.47″][et_pb_row _builder_version=”3.19.9″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.19.9″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]

Kris Princen won op de BMA VW Polo GTi R5 de Sezoensrally. De Truienaar ging van bij aanvang vanmorgen aan de leiding en stond die nooit meer af.

Ver achter Princen losten de diverse achtervolgers zich af. Vooreerst was er Cherain, ook op VW Polo GTi R5. Maar de kampioenschapsleider moest proef na proef tijd inleveren op Princen en nadat hij ook nog eens lek reed verloor hij de tweede plaats aan een uitstelend rijdende Bédoret op de Skoda Fabia R5.

Maar foutjes, daar bleef niemand van gespaard. Kleine uitstapjes, eventjes rechtdoor, gras maaien langs de kant. Zowel Bédoret als Fernémont als Verschueren… Iedereen kwam aan de beurt. Bij de voornaamste pechvogels telden we Patrick Snijers, Martin Van Iersel, Romain Delhez en Patrick Diels.

Acht proeven lang bleef de rangschikking nagenoeg ongewijzigd aan de kop, maar dan begonnen de verschuivingen. Zo zakte Chérain na zijn lekke band weg naar de vijfde plaats. Fernémont moest genoegen nemen met de vierde plaats. Verschueren kwam na een uitstapje van Bédoret nog fel terug en pakte met een lekke band van de Skoda beschermeling nog in extremis de tweede plaats. En Bédoret? Hij bleef, net als de hele dag trouwens, de snelste Skoda rijder maar moest dus uiteindelijk genoegen nemen met de derde plaats.

In de R2-categorie stond er geen maat op Grégoire Munster, die met zijn Opel Adam R2 won van Timo Van der Marel. Gilles Pyck (Peugeot R2), werd de tweede bij de Juniors. In de M-Cup hield Gunther Monnens eerst Patrick Diels en dan Francky Boulat af terwijl bij de Historics Dirk Deveux met zijn Ford Sierra Cosworth deed wat hij moest doen: winnen.

(foto: Lorenz Deschuyttere)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version=”3.19.9″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.19.9″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_gallery gallery_ids=”41636,41637,41638,41639,41640,41641,41642,41643,41644,41645,41646″ fullwidth=”on” _builder_version=”3.19.9″ auto=”on” auto_speed=”3500″][/et_pb_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
Spa Rally: eerste inschrijvingen binnen
BRC: Skoda en Bedoret voor titel
BRC: Jupsin met Dacia in Condroz
BRC: kwaliteit, kwantiteit en variëteit in Omloop van Vlaanderen