Home > Circuit > Indycar: Pagenaud de slimste op Indianapolis GP

Indycar: Pagenaud de slimste op Indianapolis GP

Simon Pagenaud won een eerder geanimeerde Indianapolis Grand Prix. Hij finishte voor Scott Dixon en Jack Harvey.

De Grand Prix van Indianapolis werd verreden ondr wisselende weersomstandigheden. Droog en nat, het kan bij de Indycar wanneer de wedstrijd gehouden wordt op een “road course” en niet op een ovaal.

Pagenaud (Team Penske Chevrolet) vertrok vanop een achtste positie en reed zich naar voren in een regenachtige wedstrijd om in de voorlaatste ronde voorbij Scott Dixon (Chip Ganassi Racing Honda) te gaan. Achter hen haalde Jack Harvey (AutoNation/Sirius XM Honda) met een derde plaats zijn beste klassering uit zijn Indycar loopbaan.

Jozef Newgarden (15de in deze race) blijft leider in de tussenstand met 182 punten voor Scott Dixon (176) en Alexander Rossi (146).

De volgende afspraak op de kalender zijn de beroemde 500 mijl van Indianapolis, einde mei.

(foto: indycar.com/Simon Marked)

In een notendop: TCR Eseries, British GT en NASCAR
In een notendop: Supercars All Star, NASCAR & EuroNascar
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
NASCAR: Kyle Larson geschorst voor onbepaalde duur na racistische uitlatingen