Home > Circuit > NASCAR: Dubbel voor Day, Longin blijft tweede in tussenstand

NASCAR: Dubbel voor Day, Longin blijft tweede in tussenstand

Alon Day mag zich vanaf nu een negentienvoudig NASCAR-winnaar noemen. Hij behaalde dit weekend de dubbel op de Autodromo di Franciacorta. De rijder van CAAL Racing reed opnieuw van start tot finish aan de leiding. Hij verstevigde zo ook zijn voorsprong in het kampioenschap.

Day moest in het begin van de wedstrijd enkele aanvallen van Loris Hezemans pareren. Hij profiteered nadien van het gevecht tussen Hezemans en F1-kampioen Jacques Villeneuve. Day haalde het uiteindelijk met een voorsprong van vijf seconden op Hezemans. Villeneuve werd opnieuw derde.

“Vandaag was het veel moeilijker omdat Loris constant aandrong”, analyseert Day. “Gelukkig was Villeneuve ook erg sterk vandaag waardoor die twee elkaar wat vertraagden. Ik zag dat er een gevecht aan de gang was en probeerde daarna het gat zo groot mogelijk te maken. Was Hezemans alleen, had hij me waarschijnlijk ingehaald.”

Stienes Longin viel net naast het podium met de Chevrolet Camaro van PK Carsport. Na zijn achtste plaats gisteren eindigde hij dus opnieuw in de punten en blijft zo tweede in de tussenstand.

“Van Franciacorta weet ik nooit wat ik kan verwachten”, stelde de Leuvenaar. “Het is een piste die me niet echt ligt en ik vreesde een beetje dat, als het fout zou lopen, het serieus fout zou lopen. Dat bleek niet het geval. We hebben degelijke punten gescoord en ik sta nog altijd tweede in de tussenstand. Een goede uitgangspositie voor de volgende meeting, begin volgende maand het Britse Brands Hatch.”

You may also like
GT2 European Series Red Bull Ring: Erhart stunt naar de winst en PK Carsport opnieuw sterk
American Festival Zolder: door de lens van onze fotografen
American Festival Zolder: Nascar Euroseries door de lens van Joachim Cieters
American Festival Zolder: races in Belcar Historic en Nascar Euroseries 2