Home > Moto > Internationaal > Moto: 8u Slovakiaring voor YART Yamaha

Moto: 8u Slovakiaring voor YART Yamaha

Het werd een geanimeerde 8u van de Slovakiaring. Uiteindelijk schoof het voordeel naar het einde toe richting YART Yamaha, die de winnaars werden in Slovakije.

YART Yamaha met Broc Parkes, Marvin Fritz en Niccolò Canepa zegevierden voor het tweede jaar op rij en waren nooit van de leiding weg te slaan. Ze hielden de F.C.C. TSR Honda France af, die na een val en schade zich mooi terugknokten naar een podium. Het langste bleef de #111van het Honda Endurance Racing aanklampen. Maar ook zij verdwenen in de zandbak in de eindfases van de wedstrijd en verloren alle hoop op een goede klassering.

YART Yamaha hield dus een ronde voorsprong over op het Suzuki Endurance Racing Team (Vincent Philippe, Etienne Masson en Gregg Black). De F.C.C. TSR Honda France (Josh Hook, Freddy Foray en Mike Di Meglio) vervolledigden het podium. Uiteindelijk pakte de Wepol Racing Yamaha (Sheridan Morais, Daniel Webb en Michael Laverty) op de valreep nog de vierde positie zodat de Yamaha van VRD Igol Pierret Expériences met Florian Alt, Florian Marino en onze landgenoot Xavier Siméon als vijfde over de streep kwamen. Het Belgische MototechEWC moest na een crash opgeven.

Vermelden we nog de winnaars bij de Superstock klasse: dat werden het Junior Team Le Mans Sud Suzuki (Louis Rossi, Hugo Clère en Alexis Masbou) op een mooie achtste positie algemeen.

In de stand van het wereldkampioenschap leidt Suzuki Endurance Racing Team. De volgende wedstrijd op de FIM World Endurance kalender zijn de 8u van Oschersleben op 9 juni.

(foto: fimewc.com)

You may also like
FIM EWC: SRC Kawasaki France wereldkampioen Endurance
FIM EWC: Siméon met podium in Oschersleben
FIM EWC: SRC Kawasaki France op pole, sterke Siméon.
Moto: WK Endurance keert terug op Spa-Francorchamps