Home > #Hoofdnieuws > Formula E Monaco: Rowland snelste in jacht op pole, maar Vergne start vooraan

Formula E Monaco: Rowland snelste in jacht op pole, maar Vergne start vooraan

De polepositie in de e-Prix van Monaco is voor Oliver Rowland en Nissan. De Brit moet gezien zijn straf uit Parijs echter drie plaatsen achteruit en Jean-Eric Vergne schuift daardoor een plaats op, naar de eerste prestigieuze plaats in Monaco. In de straten van Monaco hebben de titelpretendenten in de Formula E daarentegen geen makkelijke kwalificatie achter de rug. Zo starten de leider in het kampioenschap, Robin Frijns, en zijn dichtste achtervolger, André Lotterer als 12de en… allerlaatste.

Om de exacte startorde te kennen wordt het nog even wachten, want naast Vergne in de DS Techeetah, start in principe de Nieuw-Zeelandse Jaguar-rijder Mitch Evans, maar dat resultaat is voorwaardelijk. Volgt u nog? Hoe dan ook Jean-Eric Vergne lukte zijn eerste pole van het seizoen, de tweede ook voor DS Techeetah, na de de beste chrono van André Lotterer in Rome.

Achter de top-6 die de Superpole betwistten, reed Alexander Sims in zijn BMW naar de meest ondankbare plaats, de zevende. Niet ver daarachter pakte Stoffel Vandoorne de elfde startplaats, niet ideaal, maar beter dan Jérôme d’Ambrosio die de 17de tijd reed (en ook drie strafplaatsen heeft) en vooral heel wat beter dan André Lotterer die als laatste de baan op moet. De leider in het kampioenschap, Robin Frijns raakte ook niet verder dan de 12de stek.

De race start om 16u33.

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten