Home > Moto > Internationaal > Moto: pole voor YART Yamaha in 8u Slovakiaring

Moto: pole voor YART Yamaha in 8u Slovakiaring

Uiteindelijk zullen 32 teams de start nemen in de 8u van de Slovakiaring, een manche van het FIM WK Endurance voor motoren. Onder hen ook een delegatie Belgen die wisselend succes kenden.

Het Tsjechische Mercury team verraste tijdens de vrije trainingen toen de Tsjech Karel Hanika met de BMW de besttijd zette. Maar onder de regen in Q1 was het de Honda #111 van Gilbert-De Puniet-Hernandez, die zo lang streden voor de zege op Le Mans, die zich de snelsten toonden. In een felbevochten Q2 nam de YART Yamaha van Parkes-Fritz-Canepa echter de pole in bezit, voor de FCC TSR Honda France van Hook-Foray-Di Meglio. De eerste superstock motor vinden we op de 11de plaats met Team 33 Coyote Louit Moto.

Zij staan één plekje achter de VRD Igol Pierret Experiences Yamaha van Xavier Siméon en de beide Florian’s, Alt en Marino. Mede-Belg Arnaud De Kimpe reed de vrije trainingen met de Players Kawasaki ZX10R Superstock machine, maar hij moest na een valpartij in de vrije trainingen forfait geven.

Crashfestival

De Belgische machine van MototechEWC, met onze landgenoten Bram Lambrechts, Grégory Fastré en Fransman Camille Hédelin, start op de 25ste startplaats.  “Niet wat er verhoopt werd“, liet men bij Mototech weten. “Maar Fastré heeft veel last van zijn crash van dinsdag en Lambrechts mist wat vertrouwen in de voorkant van de motor“. MototechEWC startte de trainingen op een valse noot, met twee crashes en heel wat oplapwerk. “Veel teams rijden op eieren door het hoge aantal crashes. De koude en verregende omstandigheden maken het moeilijk voor de privéteams om het tempo van de fabrieksteams bij te houden. Zowel bij de trainingen als in de kwalificaties hebben veel teams last om binnen de 109% van de beste rondetijd van de snelste piloot te blijven. Gelukkig ziet de race direction in dat de omstandigheden van de kwalificatie uitzonderlijk zijn en beslist ze om iedereen te laten starten.

(foto: mototechewc.be)

You may also like
FIM EWC: SRC Kawasaki France wereldkampioen Endurance
FIM EWC: Siméon met podium in Oschersleben
FIM EWC: SRC Kawasaki France op pole, sterke Siméon.
Moto: WK Endurance keert terug op Spa-Francorchamps