Home > #Hoofdnieuws > Formula E Monaco: Metingen bandendruk op koude banden

Formula E Monaco: Metingen bandendruk op koude banden

Dit weekend vindt in Monaco de negende E-Prix van het seizoen plaats. Twee weken geleden in Parijs kreeg onze landgenoot Jérome D’Ambrosio een gridpenalty na een te hoge meting van de bandendruk. De Formule E heeft daarom het reglement aangepast. Vanaf heden worden de banden koud gemeten. Met het prachtige weer kan het contrast met de hagelbuien in Parijs haast niet groter zijn. Er wordt gereden op fantastische locaties, maar Monaco is en blijft toch nog iets speciaals voor de rijders.

De organisatie doet een opvallende aanpassing aan het reglement na de gridstraf in Parijs waar de twee Mahindra’s teruggezet werden wegens een te lage bandendruk. Waar voorheen de wagens gecontroleerd werden direct na het rijden, vinden de metingen vanaf nu pas plaats wanneer de banden afgekoeld zijn.

Ten slotte spraken wij nog even met Stoffel Vandoorne, die vorige week nog op het podium in het WEC stond: “Ik hoop vooral dat we geen problemen zullen hebben met de wagen dit weekend. Het weer is hier al vast heel wat beter dan in Parijs wat het rijden “eenvoudiger” maakt. Veel zal afhangen van de kwalificaties want hier zijn bijna geen mogelijkheden.”

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten