Home > Electric > Formule e > FE: Vandoorne en D’Ambrosio klaar voor Monaco

FE: Vandoorne en D’Ambrosio klaar voor Monaco

De Formula E gaat naar Monaco. Het parcours zal een kortere versie worden, langsheen de haven, van het gekende Grand Prix circuit. De elektrische bolides racen over een traject van 1,76 kilometer met twaalf bochten. Voor Stoffel Vandoorne is het eigenlijk een thuisrace!

HWA Racelab haalde de afgelopen twee races punten en lijkt nu stilaan in het ritme te komen na de derde plaats van Stoffel in Rome. Typisch aan Monaco, en dat is elektrisch niet anders dan in de klassieke autosport, zijn de beperkte inhaalmogelijkheden. De kwalificatie wordt dus een belangrijk onderdeel in het raceweekend. Ook D’Ambrosio heeft met Mahindra nog wat te verdedigen in Monaco. De Brabander strijdt immers nog steeds mee voor de titel, maar is ondertussen op achtervolgen aangewezen.

Stoffel Vandoorne: positief weekend ingaan

Ik woon in Monaco, dus dit is zowat een thuisrace voor mij”, zegt Stoffel Vandoorne. “Ik kijk er echt naar uit. Het is altijd iets speciaal om doorheen de nauwe straten van de stad te rijden. Het circuit ken ik, ik won hier in de GP2. Het Formula E parcours is iets korter. Parijs was niet zo een geweldige ervaring voor mij, maar ondertussen weten we dat we voortdurende up en downs zullen kennen in de Formula E.
Het is belangrijk om het weekend in te gaan met een positieve ingesteldheid en ons volledig te concentreren op onze voorbereidingen. Als we dat kunnen dan eindigen we misschien opnieuw in de punten“, besluit Vandoorne.

Jérôme D’Ambrosio: meestrijden voor Superpole

Ik denk dat racen in Monaco altijd leuk is, niet alleen omdat ik er leef, maar ook omdat het zo een iconische en historische locatie is. Eens te meer zal de kwalificatie een grote rol spelen, maar we hebben ondertussen een stevige stap voorwaarts gezet. Ik wil in Monaco in de superpole meestrijden en voor de zege vechten. We zouden met een goed gevoelen het weekend moeten ingaan, want ik heb me nooit zo goed gevoeld in een wagen als nu. Ook racen in veranderende weersomstandigheden gaat beter en beter.

(foto: presse.hwaag.com)

 

LEES OOK:

http://www.autosportwereld.be/2019/05/06/formula-e-vooruitblikken-op-de-monaco-e-prix/

 

 

 

You may also like
FE: Autosportwereld in gesprek met Jérôme d’Ambrosio
FE Monaco: da Costa wint in Monaco
FE Rome: Stoffel Vandoorne op pole
E-Circuit: Rowland wint op het virtuele circuit van Berlijn