Home > Moto > Internationaal > Moto: Guy Martin vedette maar McGee man van Tandragee100

Moto: Guy Martin vedette maar McGee man van Tandragee100

Het was “bekende Brit” Guy Martin die de Classic 1000cc race won in de Tandragee 100 afgelopen weekend. Martin, bekend als racer en tv-persoonlijkheid, won het evenement op zijn privĂ© BSA Rocket machine en zette een gemiddelde van 90.038 mph, iets meer dan 144 km/u.

De wedstrijd werd getekend door een crash van Adam McLean in de Supertwins race. Hij werd afgevoerd met verwondingen aan arm, schouder en bekken. Derek McGee won de categorie toen de race werd stilgelegd door het ongeval van McLean. Maar met zeges in de hoofdrace, de Supersport, de Moto3/125cc en de Supertwins was de 22-jarige rijder de meest succesvolle rijder van deze raceweek.

In de hoofdrace won McGee voor zijn landgenoten Derek Sheils en Michael Sweeney. Derek Sheils won dan weer de Open race met een fragiele 0.4 seconden voor de leider van het eerste uur…McGee.

Volgende week maandag begint de North West 200 race-week, de ultieme test voor de Isle of Man TT.

(foto Guy Martin: Wikipedia /CC BY-SA 4.0)