Home > Moto > Internationaal > Moto: Cookstown 100 opent Ierse seizoen

Moto: Cookstown 100 opent Ierse seizoen

Het Ierse “road racing” seizoen is van start. Dat gebeurde dit weekend in het Noord-Ierse Cookstown, een klein stadje ongeveer halverwege Londonderry (Derry) en Belfast.

Er waren meerdere races op Cookstown met o.a. ook klassementen voor Moto3, Classic en meerdere support en Junior races. Maar de hoofdprijs waar iedereen naar uitkijkt is natuurlijk de ‘senior’ race. Het werd een beetje aangekondigd en het was dan ook favoriet Derek Shiels en de Burrows-RK Racing Suzuki die met de prijzen ging lopen. Adam McLean, bezig aan een goed weekend, zette de Kawasaki 600 van McAdoo op de tweede plaats terwijl Derek McGee zijn B&W/Diamond Edge Kawasaki 600 op de derde plaats plaatste.

In de Supersportrace was er de zege voor Adam McLean op de McAdoo Kawasaki, die drie tienden overhield op Derek McGee (B&W/Diamond Edge Kawasaki). Paul Jordan, op de eigen Yamaha, vervolledigde het podium. Sheils werd vierde met de Roadhouse Macau Racing Yamaha.

Ook de Supertwin zijn nog altijd zeer populair in Ierland en daar was het Derek McGee op KMR Kawasaki die het met een halve seconde haalde van Adam McLean (McAdoo Kawasaki) en van Michael Sweeney (Kiely Heating Racing Kawasaki).

Volgende week is er de Tandragee 100, opnieuw een oertypische “real” road race, in de aanloop van de grote North West 200 en uiteraard de Isle of Man TT.

 

(foto: Cookstown Hire 100 facebook)

You may also like
In een notendop: Enniskillen en Pikes Peak (Moto)
In een notendop: tweewielers met MotoGP (Jerez) en Northwest200