Home > Circuit > FIA WEC Spa: Toyota #8 aan kop, uitstekende Vandoorne

FIA WEC Spa: Toyota #8 aan kop, uitstekende Vandoorne

Halverwege de Belgische wedstrijd van het FIA WEC is het weinig verrassend Toyota dat de dans leidt. In de 6 Uur van Spa, verliep dat echter niet zonder slag of stoot, onder meer door hagel- en sneeuwbuien. Stoffel Vandoorne maakte deze middag een sterke indruk.  

Het is een interessante wedstrijd om volgen met gedurfde manoeuvres in alle klassen. De weersomstandigheden speelden in het begin van de race meer dan hun rol. Na amper één ronde begon het eerst te regenen en daarna zelfs te sneeuwen bij een temperatuur van een graad. Wat volgde was een stormloop richting de pits. De safety car moest uiteindelijk een tijdje tussenkomen tot de zwaarste buien wegtrokken. Nadien kon de wedstrijd ook echt beginnen.

De Toyota #7 (Conway-Kobayashi-Lopez) had een comfortabele voorsprong uitgebouwd, maar na bijna drie uur wedstrijd moesten ze binnenkomen met elektronische problemen. Een serieuze domper, niet alleen voor deze race, waar ze geen rol van betekenis meer lijken te spelen, maar ook voor het kampioenschap. Als de Toyota #8 (Alonso-Buemi-Nakajima) kan finishen ligt de titel in Le Mans voor het grijpen. Momenteel liggen zij ook aan kop van de koers, voor de SMP BR1 #11 (Vandoorne-Petrov-Aleshin) en de Rebellion R13 #3 (Berthon-Laurent-Menezes).

Onze landgenoten doen het uitstekend. Stoffel Vandoorne mocht starten voor SMP en deed dat voortreffelijk. Hij reed zelfs een tijdje aan de leiding. De West-Vlaming maalde de nodige kilometers voor Le Mans en wisselde pas na drie uur. Maxime Martin (Aston Martin Racing ) voert het GTE Pro aan, op de voet gevolgd door de Ferrari #71 van AF Corse en de twee 911 RSR van het Porsche GT Team.

In de andere klasses ligt alles nog dicht bij elkaar. Jackie Chan DC Racing is momenteel leider in het LM P2 (Oreca 07 – Gibson #38), voor Signatech Alpine Matmut #36 en G-drive Racing #26.

De Ferrari 488 GTE #61 van Clearwater Racing is de huidige leider in het Pro-Am, voor de Porsche van Team Project 1 en Aston Martin Racing #98.

 

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
FIA WEC: WRT kent alle namen