Home > Circuit > FIA WEC SPA: wie anders dan Toyota in laatste vrije training

FIA WEC SPA: wie anders dan Toyota in laatste vrije training

Toyota Gazoo Racing heeft nu ook op een droog circuit van Spa-Francorchamps het heft in handen genomen. Gisteren lieten ze al in de regen de snelste tijd optekenen, terwijl ze op het droge nog SMP Racing moesten laten voorgaan. De Japanners maakten ondertussen duidelijk dat de concurrentie zich geen illusies moet maken. Ze plaasten hun twee bolides opnieuw op de eerste rij deze ochtend. 

De Japanner Kamui Kobayashi (Toyota TS050 #7) ging als snelste met een tijd van 1’54″105 ruim acht tienden onder de poletijd van vorig jaar. De zusterwagen van Alonso-Buemi-Nakajima volgde op een goeie twee seconden. Egor Orudzhev was met de BR1 #17 van SMP Racing best of the rest. Hij klokte de derde tijd van de dag. Stoffel Vandoorne was met de zusterwagen van SMP goed voor de vierde tijd. In het LM P2 was het Jean-Eric Vergne die de richttijd neerzette voor G-Drive Racing.

In het GTE Pro was het deze ochtend een duel tussen Ford en Porsche. Gianmaria Bruni besliste de strijd in het voordeel van Porsche. Met de 911 RSR #91 was hij nipt sneller dan de Ford GT #67 van Harry Tincknell. Aston Martin #97 van Maxime Martin werd zevende. Porsche ging voor de dubbel en klokte ook het snelst af in het GTE Am. Daar was het Dempsey-Proton Racing die de eerste twee plaatsen innam. Matteo Cairoli was de snelste van de sessie met de 911 RSR #88.

Deze middag, om 15u00, zijn er de kwalificaties. Zoals de weerberichten nu voorspellen zal die in gelijkaardige, droge weersomstandigheden verlopen.

 

 

You may also like
FIA WEC: WRT kent alle namen
WRC Zweden: winst voor Tänak, Neuville ondanks teamorders toch derde
WRC Zweden KP15: Neuville wint vier proeven en is derde, Tänak leidt
WRC Zweden KP11: Breen blijft leider, Neuville wint KP, maar blijft zesde