Home > Electric > Formula E: gouden zaak voor Lotterer en DS TECHEETAH

Formula E: gouden zaak voor Lotterer en DS TECHEETAH

André Lotterer kan terugkijken op een geslaagde vierde editie van de Paris E-Prix. In de thuisrace van DS, het team van Lotterer, behaalde hij een knappe tweede plaats en zo doet de halve Belg een gouden zaak in de rangschikking. Ook voor zijn constructeur haalde hij, net als zijn teamgenoot Jean-Éric Vergne, belangrijke punten binnen.

Lotterer startte vanop plaats zes, maar gedurende de race baande hij zich een weg naar boven. “Al snel kon ik opklimmen naar plaats twee. Ik naderde nog op Robin en kon zo nog meedoen voor de winst, maar dan begon het te regenen. De grip van de wagen viel volledig weg. Zo werd het te gevaarlijk om echt risico’s te gaan nemen, dus besliste ik om mijn tweede plaats te consolideren. Ook Vergne reed een uitstekende race, waardoor we veel punten konden sprokkelen voor het team in onze thuiswedstrijd.”

Na dit weekend is het klassement opnieuw helemaal overhoop gegooid. Wedstrijdwinnaar Robin Frijns is met 81 punten nu de nieuwe fiere leider in het kampioenschap. Lotterer schuift op naar plaats twee, op slechts één punt van Frijns. Antionio Félix da Costa is nu derde.

Ook in het constructeurskampioenschap krijgen we een ander beeld. DS TECHEETAH heef de leiding nu overgenomen. Envision en Audi volgen van kortbij op plaats twee en drie.

Volgende week zaterdag, 11 mei, trekt het Formula E-kampioenschap naar Monaco.

 

Stand na Paris E-Prix

1 Robin Frijns (Envision) 81 punten

2 André Lotterer (DS TECHEETAH) 80 punten

3 Antonio Felix da Costa (BMW) 70 punten

4 Lucas di Grassi (Audi) 70 punten

5 Jérôme D’Ambrosio (Mahindra) 65 punten

Stand constructeurs

1 DS TECHEETAH 142 punten

2 Envision 135 punten

3 Audi 129 punten

4 Mahindra 103 punten

5 BMW 88 punten

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten