Home > Circuit > Blancpain GT World Challenge Europe: 26 wagens voor seizoensopener Brands Hatch

Blancpain GT World Challenge Europe: 26 wagens voor seizoensopener Brands Hatch

Een line-up van 26 wagens maakt zich op voor de opener van de Blancpain GT World Challenge Europe dit weekend (4 en 5 mei) in Brands Hatch. Deze serie is de opvolger van de Blancpain GT Series Sprint Cup, die nu ook onderdeel is van de globale GT World Challenge. Het concept mag dan wel nieuw zijn, maar deze openingsrace zit propvol geschiedenis. Het is de zesde keer dat de sprintwedstrijd naar Brands Hatch afzakt, meteen een record op de huidige kalender. Het circuit is ook bijzonder geliefd bij de piloten dankzij de hoogteverschillen en het weinig vergevende parcours die van Brands hatch een echte uitdaging maken.

We mogen alvast het kruim van de vroegere Sprint Cup opnieuw verwelkomen dit jaar. Onder hen natuurlijk het Belgische Audi Club Team WRT, dat zes teamtitels behaalde sinds 2013 en al vijf overwinningen pakte in Brands Hatch. Zij starten dan ook niet toevallig met wagen #1, met achter het stuur onze landgenoot Dries Vanthoor en Ezequiel Perez Companc. Ook in de andere wagen vinden we mooie namen terug, met Christopher Mies en Charles Weerts in de R8 LMS #2.

Een plaats bij de favorieten verdienen ze zeker, maar de concurrentie is torenhoog. Om te beginnen is er AKKA ASP, met Raffaele Marciello en nieuwkomer Vincent Abril, een absoluut topduo in de #88 Mercedes-AMG. Ook voor hen zal het geen ‘walk in the park worden’, want onder andere Endurance Cup-kampioenen Luca Stolz en Maro Engel liggen op de loer, om maar één duo te noemen.

Naast de Belgen bij WRT komen ook Louis Machiels en Frédéric Vervisch aan de start. Beide landgenoten mogen ambitie koesteren in dit kampioenschap . Frédéric Vervisch komt uit voor het Phoenix Racing, waar hij net als de WRT-piloten opnieuw in een Audi R8 LMS zal racen. Louis Machiels mikt dan weer op de titel in het Pro-Am in zijn Ferrari 488 GT3 van AF Corse.

Strijd op alle fronten

Met zeven wagens mogen we ook in de Silver Cup spanning verwachten. AKKA ASP doet er beroep op hun regerende kampioen Nico Bastian, die gezelschap krijgt van Thomas Neubauer. De Silver Cup-laureaat van 2017, Fabian Schiller, probeert dan weer een gooi te doen naar de eindzege met Timur Bogulavskiy.

Audi Club Team WRT is ook hier goed vertegenwoordigd. Oscar Tunjo en Rik Breukers gaan de strijd aan in de Audi R8 LMS #10, met naast hen in de box Tom Gamble en Shae Davies in de R8 LMS #17.

De seizoensopener verloopt over twee dagen. Zaterdag staan de vrije trainingen en de qualifying op het programma, het orgelpunt is voor zondag. Twee wedstrijden van zestig minuten zullen beslissen over wie de eerste trofee van het seizoen mee naar huis mag nemen. Halverwege elke race is er een rijderswissel voorzien.

Een volledig overzicht van het programma en de deelnemers kan u hieronder terugvinden.

Deelnemers

 

Programma

 

You may also like
In een notendop: DTM en ADAC GT Masters
DTM Brands Hatch: Audi domineert kwalificatie
DTM Brands Hatch: Wittmann wint, Rast blijft leider
DTM: Wittmann op pole in Brands Hatch