Home > #Hoofdnieuws > WRX: De strijd gaat voort in Barcelona

WRX: De strijd gaat voort in Barcelona

Het WK Rallycross opende begin april stevig in Abu Dhabi. Zo fel zelfs dat de wedstrijdleiding af en toe beslissingen diende te nemen die zelfs invloed hadden over wie de uiteindelijke winnaar werd.

Daaruit zouden we kunnen afleiden dat de strijd komend weekend onverminderd voortgaat op het Circuit de Catalunya te Barcelona. Het is Kevin Hansen, de jongere broer van Timmy Hansen, die met zijn Peugeot 208 zijn leidersplaats dient te verdedigen tegen onder meer de Fin Niclas Grönholm met de Hyundai i20 van GRX Taneco. Grönholm is wellicht op revanche belust nadat hij in Abu Dhabi wel als eerste de zwart wit geblokte vlag zag nadat hij later werd teruggezet naar plaats twee ten voordele van Kevin Hansen.
Beide jongelingen kijken in hun duel ongetwijfeld best uit naar Timmy Hansen en ook de Noor Andreas Bakkerud (Audi S1). Die laatste was in Abu Dhabi betrokken in een stevige aanrijding met … Timmy Hansen. Beide tenoren waren bijgevolg uitgeschakeld voor een mogelijke plek in de halve finales. De eerste zag dan weer wel zijn broer Kevin uiteindelijk als winnaar uitgeroepen worden, de andere zag zijn Britse teamgenoot Liam Doran naar een podium rijden.
De onderlinge verschillen waren in Abu Dhabi relatief klein en ook in Barcelona lijkt het ons dat we de winnaar moeten zoeken bij Hansen-MJP (Timmy en Kevin Hansen), GRX Taneco (Niclas Grönholm en Timur Timerzyanov) of Monster Energy RX Cartel (Liam Doran en Andreas Bakkerud). Tenzij een Timo Scheider met de Seat Ibiza kan verrassen, hij werd immers in 2017 al eens tweede in Barcelona, toen na Mattias Ekström.
Voor België is het uitkijken naar Guillaume De Ridder met de Renault Clio van GCK Academy, hij hoopt alvast op meer geluk dan in Abu Dhabi.

Zaterdag zijn er na de eerste trainingssessies de eerste twee reeksen waarna we zondagnamiddag de winnaar kennen.

In Barcelona beginnen ook de RX2-rijders en de rijders in Super1600 (FIA Europese kampioenschap) aan hun seizoen. In RX2 zien we met Steve Volders een landgenoot aan het werk.

(foto FIA  World Rallycross)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium