Home > #Hoofdnieuws > WRX: Volders begint zijn RX2-campagne in Barcelona

WRX: Volders begint zijn RX2-campagne in Barcelona

Onze landgenoot Steve Volders begint volgend weekend in Barcelona op het Circuit de Catalunya aan het kampioenschap RX2. Barcelona is de eerste van zeven wedstrijden die voor de man uit Nieuwerkerken op het programma staat.

Afgelopen Paasweekend viel het persbericht binnen en dus de officiële bevestiging dat Volders bij het rijtje permanente rijders in RX2 hoort. Afgelopen jaar werd de 44-jarige Volders nog Europees kampioen in de klasse Touringcars en nu waagt hij dus zijn kans te midden van een aantal erg getalenteerde rijders in de “wachtkamer” van het WK Rallycross.

Ik heb eerlijk gezegd geen idee wat te verwachten“, geeft Volders toe. “Ik heb de Supercar Lites wagen een aantal maal getest in België en Nederland om al wat voeling te krijgen en ik kreeg tips van Guillaume De Ridder die in 2018 vice-kampioen werd in RX2. Maar het is moeilijk in te schatten waar ik sta tegenover de tegenstand. Ik blijf realistisch en mijn eerste doel is een halve finale halen en dan zien we wel wat er gebeurt. Het belangrijkste is om me te amuseren en hopelijk volgen dan de resultaten. Ik reken op mijn ervaring en de jongelingen moeten maar opletten voor deze ouwe Belg!

De RX2-rijders zullen overigens het WK-geweld half mei ook vervoegen op het Circuit van Spa Francorchamps.

(bron Persbericht FIA World Rallycross, foto J Dingenen)

You may also like
WRX: Timmy Hansen wereldkampioen na een ware thriller
WRX: Niclas Grönholm leidt, Timmy Hansen op titelkoers
WRX: Timmy Hansen wint in Frankrijk
WRX: Baciuska leidt in Frankrijk