Home > #Hoofdnieuws > Creventic 12 Spa: Ferrari in slotminuten voor Porsche, SEAT in TCR

Creventic 12 Spa: Ferrari in slotminuten voor Porsche, SEAT in TCR

De 12 Uur van Spa, de tweede Europese race van de 24 uur series van Creventic werd een ware slijtageslag, met een ontelbaar aantal lekke banden. De zege was na een spannende eindfase voor de winnaars van vorig seizoen, de Scuderia Praha Ferrari van Pisarik-Kral-Malucelli. In laatste instantie verloor de Herberth Motorsport Porsche 911 GT3-R van Renauer-Renauer-Bohn-Alleman nog de zege aan de Tsjechen. De derde plek was voor Audi, met het exemplaar van Phoenix. SEAT met Breukers-Breukers won de TCR-klasse, terwijl Aston Martin, met onze landgenoten Nico Verdonck en Rodrigue Gillion primus werd in GT4.

Foto © Tino Jacobs

Het was een warm paasweekend in de Ardennen, met een harde race als gevolg. Opvallend was het enorm aantal lekke banden, met enkele zware crashes tot gevolg. Bij onder meer WRT gaf men aan dat het geen eenvoudige opdracht was om het Hankook-rubber goed te exploiteren.

Sportief ging de zege naar Ferrari, maar het was geen evidente zege. Tot op enkele minuten van het einde leidde de Herberth Motorsport Porsche, maar een laatste splash en dash op zeven minuten van het einde deed de wedstrijd dus kantelen.

De Belgen

Voor de Belgen was er onder meer een zege in SPX voor Ward Sluys, aan het stuur van de JR Motorsport BMW M3 die hij deelde met de Nederlanders Ted van Vliet en Michael Verhagen. Nico Verdonck en Rodrigue Gillion wonnen dan weer de klasse voor de GT4-wagens in de PROsport Performance Aston Martin Vantage. Verder was er nog een derde plek in de TCR-klasse voor AC Motorsport met de Audi RS3 LMS van Perrin-Kaye-Radermecker. Vermelden we tot slot nog de vijfde plek van Mercuri-Vinken-Cascatau-Dewulf (BMW 325i) in de categorie A3. WRT Audi werd zevende algemeen.

 

You may also like
Interview Laurens Vanthoor: “Geen idee wat we moeten verwachten”
24H Series Mugello: Belgen met Audi en Porsche
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts