Home > #Hoofdnieuws > WEC: Stoffel Vandoorne naar SMP Racing voor 6 Uur van Spa en 24 Uur van Le Mans

WEC: Stoffel Vandoorne naar SMP Racing voor 6 Uur van Spa en 24 Uur van Le Mans

Stoffel Vandoorne zet komende maanden zijn eerste stappen in de endurancewereld. Hij zal voor SMP Racing de 24 Uur van Le Mans en de 6 Uur van Spa rijden.

De West-Vlaming zal volgende maand op Spa-Francorchamps Brendon Hartley vervangen. Het is de vraag of we de Nieuw-Zeelander nog terug zullen zien in een zitje van SMP, want volgens de geruchtenmolen heeft Toyota zijn zinnen gezet op de voormalige F1-piloot van Torro Rosso.

In Le Mans zal hij dan weer Jenson Button vervangen, die hij kent van zijn periode bij Mclaren. In de SMP BR1-AER #11 zal hij tweemaal de wagen delen met Vitaly Petrov en Mikhail Aleshin. Button maakte onlangs bekend dat hij zou stoppen in het FIA WEC. Hartley staat zijn zitje in Spa af aan Vandoorne zodat die de wagen kan leren kennen als voorbereiding op Le Mans.

Vandoorne keert nu voor het eerst terug naar België sinds de GP van Spa-Francorchamps vorig jaar. De overstap naar SMP is niet toevallig. Hij ziet er namelijk enkele oude bekenden van Team ART GP terug. In 2015 werd de Rumbekenaar nog kampioen in de GP2 met dat team. Op 4 mei zien we hem dus terug in Spa voor zijn eerste WEC-wedstrijd.

You may also like
FIA WEC Sebring: terugblik op testen, focus op seizoenstart
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten