Home > Circuit > TCR Europe: Denis Dupont reageert op niet-deelname

TCR Europe: Denis Dupont reageert op niet-deelname

Denis Dupont heeft via zijn site meer uitleg gegeven over zijn niet-deelname aan het TCR Europe-kampioenschap, dat volgende week van start gaat op de Hungaroring.

“Gisteren werd bekend dat ik dit seizoen niet zal deelnemen aan het TCR Europe-kampioenschap. Dat is natuurlijk een verrassing maar evenzeer een grote ontgoocheling. Deze tegenslag zal me echter niet tegenhouden. Ik ben een racepiloot, die leeft om wedstrijden te winnen. Die mentaliteit ben ik na gisteren niet verloren.”

“Als piloot heb je ook af te rekenen met technische mankementen in een seizoen, iets wat niets te maken heeft je eigen kwaliteiten. Nu onderga ik een beslissing die ook buiten mijn macht ligt en me in een delicate positie brengt, maar wees gerust, ik zal hier sterker uitkomen.”

“De reden voor mijn niet-deelname is simpel: de financiële voorwaarden die het team mij had opgelegd zorgden ervoor dat ik op enkele dagen van het kampioenschap geen duurzame oplossing vond om het tekort op te vullen.”

“Dit mislukte avontuur komt bovenop mijn niet-deelname aan het WTCR, het kampioenschap dat ik initieel zou rijden. Zoals Maclom Forbes het zou zeggen: ‘een mislukking is een succes al we er iets uit leren’.”

“Ik wil wel nog de mensen die mij tot op de dag van vandaag helpen en motiveren hartelijk bedanken. Ik ben er zeker van dat zij dat in de toekomst zullen blijven doen. Ook alle steunbetuiging apprecieer ik enorm. Ik verzeker jullie, ik kom sterker dan ooit terug!”

You may also like
GT Open Spa: het nevenprogramma door de lens van Joachim Cieters
GT Open Spa: de namiddag door de lens van Joachim Cieters
GT Open Spa: de voormiddag door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open