Home > Circuit > Belgische talenten maken zich op voor eenzitterseizoen

Belgische talenten maken zich op voor eenzitterseizoen

Ook het eenzitterseizoen trekt zich op gang. Dit weekend verdienen de Britse Formule 3 en de Franse Formule 4 wat extra aandacht, want daar maken enkele jonge Belgische talenten hun debuut. Sten Van der Henst staat voor zijn eerste seizoen bij de eenzitters (F4), terwijl Ulysse De Pauw na een geslaagd seizoen bij onze zuiderburen nu het kanaal oversteekt (F3).

Ulysse De Pauw werd vorig jaar nog eerste rookie in de Franse F4 en zette dit jaar een stap vooruit. De Britse F3 is wereldwijd een gerespecteerd kampioenschap. Veel hedendaagse toppers passeerden er de revue, met recent namen zoals George Russel en Lando Norris of eerder kleppers als Ayrton Senna en Daniel Ricciardo. Wie zich hier kan bewijzen, heeft wel degelijk iets in zijn mars.

De Tatuus-eenzitters worden aangedreven door een 230 pk-sterke Cosworthmotor. Het kampioenschap trekt naar de beste circuits die Groot-Brittannië te bieden heeft, van Silverstone tot Brands-Hatch, maar in de zomer zien we De Pauw ook in actie op Spa-Francorchamps.

Onze jonge landgenoot komt uit voor het Britse team Douglas Motorsport, dat nauwe banden heeft met het Double R Racing Team van Kimi Räikkönen. Douglas mag zeker bij de favorieten gerekend worden en dat is goed nieuws voor De Pauw, die kan strijden voor de titel.

British F3 kalender:

20-22 april: Oulton Park

18-19 mei Snetterton 300

8-9 juni Silverstone 1

22-23 juni: Donington Park

20-21 juli: Spa Francorchamps

3-4 augustus: Brands Hatch

17-18 augustus: Silverstone 2

14-15 september: Donington Park 2

 

Eerste stappen Van der Henst

De 17-jarige Sten Van Der Henst zet in de Franse Formule 4 zijn eerste stappen in een racewagen. De Antwerpenaar deed voordien ervaring op in de indoorkarting. Ook de Franse F4 staat hoog aangeschreven. Stoffel Vandoorne werd er in 2010 nog kampioen en Ugo de Wilde, dit weekend nog winnaar in de Formule Renault Eurocup, werd er vorig jaar vicekampioen. Van Der Henst krijgt begeleiding van Jeffrey Van Hooydonk en is dus in goede handen voor zijn debuut dit weekend in Nogaro.

F4 Frankrijk 2019:

20-22 april: Nogaro

17-19 mei: Pau

21-23 juni: Spa-Francorchamps

5-7 juli: Lédenon

6-8 september: Budapest

13-15 september: Magny-Cours

11-13 oktober: Le Castellet Paul Ricard

You may also like
Een eerste terugblik op het seizoen door de lens van Joachim Cieters
F3 BRDC: Frederick kampioen, De Pauw derde in kampioenschap
BRDC F3: positieve test voor Ulysse De Pauw op Francorchamps
BRDC F3: Ulysse De Pauw goed op weg in Silverstone