Home > Rally > BRC > Autosportwereld.be sprak met….Nick Toorré

Autosportwereld.be sprak met….Nick Toorré

Hij werd dikwijls de “verrassende winnaar” genoemd van de Historic wedstrijd in de TAC, maar aan zijn overwinning was er niets toevallig. En dat wisten, gezien de felicitaties die hij kreeg, zijn collega-concurrenten ook naar waarde te schatten. We spraken kort met de dolblije Nick Toorré, een voormalig VAS kampioen.

Mijn allereerste algemene overwinning“, vangt Nick Toorré aan. “Die haalde ik zelfs niet toen ik VAS regionaal kampioen werd!

Dit is het resultaat van tien jaar werken aan de weg. We hebben lang en hard aan deze Ford Sierra Cosworth gewerkt. Ik doe dan ook alles zelf. In de Rallysprint van Moorslede waren we al goed onderweg want vergeleken met het voorgaande jaar hadden we het gat met Lietaer teruggebracht tot één seconde per kilometer in plaats van twee of drie. Ik haalde er ook al een eerste scratch bij de Historics. En je moet er rekening mee houden dat ik nog rijdt met de ‘goedkopere’ Kumho banden en goedkopere remmen. Als ik de mogelijkheid had om er Michelins op te leggen dan ben je gelijk een seconde sneller per kilometer…”

Maar Nick had deze keer de omstandigheden mee en de zege was een feit. En de opvolging is ook al in de maak want deze trotse vader bouwde voor zijn zoontje al een kart!

(foto’s: L. Deschuyttere)

LEES OOK:

http://www.autosportwereld.be/2019/04/14/hbrc-tac-rally-eerste-zege-van-nick-toorre-kerkhove-blijft-leider/

 

You may also like
HBRC: Deveux aan het feest in Spa
Demonstratie van Paul Lietaer in Historic, debutant Pyck bij de Juniors
Indrukwekkende zege van Christophe Daco in HBRC
Spa Rally: Het wordt spannend in RC4, Historic en VHRS