Home > Circuit > NWES: Ander Vilarino wint openingsrace voor Stienes Longin

NWES: Ander Vilarino wint openingsrace voor Stienes Longin

In de openingsronde van de NASCAR GP in Spanje werden de supporters op het Circuit Ricardo Tormo verwend. Ander Vilarino (Racing Engineering), Stienes Longin (PK Carsport) en Alon Day (CAAL Racing) zorgden voor een spannende race, met Vilarino als uiteindelijke winnaar. De Spanjaard haalde zijn 21ste overwinning in de competitie binnen.

Voor zijn team Racing Engineering was het de eerste zege ooit in een NASCAR-race. Onze landgenoot Stienes Longin klom na de start van vier naar twee en drong in zijn Chevrolet Camaro een tijdje aan voor de leidersplaats. Uiteindelijk moest hij vrede nemen met de tweede stek. Zo reed Vilarino in zijn Ford Mustang van start tot finish aan de leiding. Regerend kampioen Alon Day (Chevrolet SS) werd derde.

Hevige strijd

“Het was een fantastische race”, aldus Vilarino. “Dankzij mijn team kon ik starten met een sublieme wagen. In het begin waren we sneller dan de rest, maar na een tijdje kwamen Stienes en Alon sterk opzetten. Stienes was een tijdje sneller, maar naar het einde toe kon ik hem afhouden. Ik ben heel blij om voor de vijfde keer te kunnen winnen voor mijn thuispubliek hier in Valencia.”

Longin kende een sterke start en dat resulteerde in een mooie podiumplaats. “Ik had een leuk duel met Day waarin we vaak haasje over gingen. Uiteindelijk kreeg hij het moeilijk en kon ik definitief de tweede plaats innemen. Vilarino was vandaag wel te snel voor mij.”

“Het team leverde fantastisch werk vandaag”, legt Day uit. “We hadden wel niet de snelheid om Vilarino te kloppen. Hij was erg snel en had het voordeel van de pole position. Ik probeerde vandaag de banden wat te sparen en me niet te veel te mengen in de strijd vooraan. De banden worden een belangrijk aspect dit jaar en ik hoop morgen de vruchten te plukken van mijn strategie.”

Lucas Lasserre (Mishumotors Chevrolet Chevrolet Camaro) werd vierde, vlak voor  Nicolo Rocca (PK Carsport Chevrolet Camaro), die de Junior Trophy in de wacht sleepte tijdens zijn comeback in de NWES.

You may also like
In een notendop: NASCAR – F1
In een notendop: IndyCar – NASCAR
In een notendop: F1 – IndyCar – NASCAR
American Festival Zolder: zaterdagnamiddag door de lens van Joachim Cieters en Benny Houbrigts