Home > Electric > Formula E Rome: leidersplaats is “extra motivatie” voor da Costa

Formula E Rome: leidersplaats is “extra motivatie” voor da Costa

Na zes manches is António Félix da Costa de fiere leider in de Formule E . De Portugees van BMW I Andretti Motorsport voelt wel de hete adem van onze landgenoot Jérôme d’Ambrosio in zijn nek. De Brusselaar staat op amper één punt in de tussenstand. Da Costa weet dus wat hem te doen staat dit weekend in Rome.

De Portugees won eerder dit seizoen al de seizoensopener in Ad Diriyah, maar moest in de twee volgende E-Prix (Marrakesh en Santiago) opgeven. Ondertussen is hij terug opgeklommen naar de top van het klassement. Die prestatie gaf hem veel vertrouwen voor de komende Europese E-prix.

“We trekken naar Rome met een goed gevoel na een sterke prestatie in Sanya. Tijdens die vorige E-Prix ging het zowel in de kwalificaties als in de race erg goed. Het feit dat ik nu leider ben is een extra motivatie voor mij en het ganse team. In Rome krijgen we opnieuw een circuit dat ons goed ligt. Vorig jaar had ik hier ook veel plezier, vooral het aantal fans dat kwam opdagen was indrukwekkend.”

Op het bochtige circuit zullen de kwalificaties opnieuw cruciaal zijn want inhalen is erg lastig in Rome. Het langste circuit (2,87 km) is ook een van de meest uitdagende. De combinatie van snelle en trage sectoren volgen elkaar in sneltempo op. Daarnaast is het circuit hobbelig en dus belastend voor de bolides. Samengevat is Rome een uitstekende test voor zowel de piloten als de wagens.

 

http://www.autosportwereld.be/2019/04/09/formula-e-dambrosio-positief-voor-rome/

You may also like
In een notendop: HR-nieuws uit de autosport
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten