Home > #Hoofdnieuws > ADAC GT: Vanthoor de snelste, ook Martin en de Leener aan de start

ADAC GT: Vanthoor de snelste, ook Martin en de Leener aan de start

In Oschersleben werd de afgelopen dagen getest door de teams en rijders van de ADAC GT Masters. De beste tijd was daarbij voor Dries Vanthoor in de Montaplast by Land-Motorsport Audi R8 LMS. Echter de snelle Limburger was niet de enige Belg aan het werk tijdens de testdagen van de Duitse GT3.

Foto: © ADAC GT Masters

Wie opnieuw terugkeert is Adrien de Leener, die met Porsche-Junior in een Küs Team75 Porsche 911 GT3-R zal plaatsnemen. De jonge Belg deed dat al vorig seizoen en hoopt dit jaar, aan de zijde van de snelle Cairoli, nog meer progressie te maken.

Dries Vanthoor is ook aan zijn tweede seizoen toe, maar met Land Motorsport vindt de Limburger één van de echte topteams. Zijn teamgenoot is de beloftevolle Ricardo Feller die ook in de VS actief is.

PROpeak Performance zet dan weer een gloednieuwe Aston Martin in voor onze landgenoot Maxime Martin en de Duitse specialist Daniel Keilwitz. Die laatste telt 22 zeges en is daarmee recordhouder in de serie. “De Vantage GT3 heeft veel potentieel”, liet Martin zich ontvallen tijdens de testen. “De auto is betrouwbaar en snel.

De ADAC GT start op 27 en 28 april in Oschersleben.

You may also like
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters
In een notendop: TCR Europe – ADAC GT – GT Open – GT Cup Open