Home > #Hoofdnieuws > WRX: Kevin Hansen wint in Abu Dhabi

WRX: Kevin Hansen wint in Abu Dhabi

De Zweed Kevin Hansen won met zijn Peugeot 208 voor Team Hansen MJP de seizoensopener van het Wereldkampioenschap rallycross op het Circuit Yas Marinas in Abu Dhabi.

Het werd een weekend waarbij de stewards vooral op dag twee de handen vol hadden. Zo knalde de Noor Andreas Bakkerud in de derde reeks met zijn Audi S1 tegen de Peugeot 208 van de Zweed Timmy Hansen. Voor Hansen was het “game over” nadat bleek dat de rolkooi te zwaar beschadigd was. Andreas Bakkerud werd uiteindelijk gediskwalificeerd in die zelfde reeks en zag zichzelf dan ook meteen uitgeschakeld voor een mogelijke finale. Wie wel doorstootte was onder meer Kevin Hansen, de jongere broer van Timmy en eveneens onderweg met een Peugeot 208. Kevin Hansen won de derde en vierde reeks en was leider na de vier heats. De Fin Niclas Grönholm zag zijn regelmaat beloond en was tweede na de kwalificaties.

Via de halve finales plaatsten Niclas Grönholm, Kevin Hansen, Janis Baumanis, Timo Scheider, Liam Doran en Krisztian Szabo zich uiteindelijk voor de finale. En daarin kregen we een rondenlang duel om de winst tussen de jongeren Kevin Hansen en Niclas Grönholm waarbij uiteindelijk Grönholm het laken naar zich toe leek te trekken. Maar dat gebeurde op eerder dubieuze wijze na contact met de Peugeot van Kevin Hansen waardoor de uitslag onder voorbehoud was. Ondertussen wordt Kevin Hansen als winnaar aangeduid en werd Niclas Grönholm teruggezet naar plaats twee. Na hen werd de Brit Liam Doran derde met zijn Audi S1.

Voor onze landgenoot Guillaume De Ridder werd het geen sportief succes, na problemen tijdens de eerste wedstrijddag kon De Ridder ook geen toptijden laten noteren op dag twee. Hij eindigde met de Renault Clio zestiende en voorlaatste en neemt nog één wk-puntje mee naar huis.

De volgende wedstrijd is er over drie weken in Barcelona op het Circuit de Catalunya.

(foto’s Johnny Loix)

You may also like
GSeries 2023: De Ridder kampioen, Vranckx derde
GSeries 2023: drie op een rij voor De Ridder, Vranckx op het podium
GSeries 2023: Vranckx en De Ridder domineren opnieuw
GSeries 2023: De Ridder en Vranckx op het podium