Home > Circuit > Lamera Cup: ereplaatsen van Belgen in opener van seizoen

Lamera Cup: ereplaatsen van Belgen in opener van seizoen

In Magny-Cours is afgelopen weekend de eerste wedstrijd in de Lamera Cup verreden. Bij de deelnemers vonden we ook twee Belgische teams: de #55 met Jelle Geerits, Tim Nagels en Geert Decnijf en de #50 met Peter Houben, Ronny van Winckel en Kurt van Buitenen.

We begonnen stevig met een 15 uur durende wedstrijd op de Franse ex-F1-omloop”, vertelt van Buitenen. “Het circuit in Magny-Cours is goed verlicht wat zeker een voordeel is. De piloten van de #55 hebben ondertussen een jaartje ervaring en rijden nu als echte endurancepiloten en dat heeft geleid tot een mooie vijfde plaats. De Lamera met startnummer 50 lag na 12 uur op de derde plaats, maar door een remprobleem diende de wagen te stoppen. De mannen van Maxx Racing Experience hebben het euvel zoals altijd weer fantastisch opgelost en het team werd uiteindelijk nog zesde, juist achter de #55.

Het laatste weekend van april komt de Lamera Cup naar Spa-Francorchamps en het Belgische team zet er een derde Lamera, met nummer 53 in. De inkom is gratis. In het voorprogramma is er een wedstrijd voorzien van Ferrari.

You may also like
Ook actie in Spa… de Lamera Cup