Home > Uncategorized > Esports: Porsche introduceert Esports Supercup

Esports: Porsche introduceert Esports Supercup

Porsche gaat zijn ‘One-Make cup’ uitbreiden naar de virtuele wereld met de Porsche Esports Supercup. Daarvoor gaat het merk uit Stuttgart samenwerken met IRacing. De Supercup was de laatste 25 jaar al het strijdtoneel van de beste piloten uit de 911 GT3 Cup.

Veertig ‘sim racers’ kwalificeerden zich voor het kampioenschap bestaande uit tien races. Op 13 april gaat de online Supercup van start met een race op het virtuele circuit van Barbar Motorsport Park in Alabama. Op het einde van het seizoen, 28 september (Monza) valt er een prijzenpot van 100.000 Dollar te verdienen.

“Kampioenschap dat iedereen wil winnen”

“Door deze competitie ook in de virtuele wereld te introduceren versterken we onze invloed op de autosportwereld. We hopen ook getalenteerde sim-racers te verwelkomen in de Porsche-familie”, aldus Fritz Enzinger, hoofd van Porsche Motorsport.

Porsche Esports manager Marco Ujhasi is vol lof over de competitie. “De Porsche Esports Supercup zal een kampioenschap worden dat iedere serieuze sim racer wil winnen. Enkel de beste piloten raakten door onze selecties dus mogen we zeker spannende wedstrijden verwachten.”

Gelijkwaardige behandeling

Porsche zal ook het eerste grote merk zijn die de prestaties van virtuele racers op hetzelfde evenement zal vieren als hun collega’s in de echte wereld. Dat doen ze op het ‘Night of Champions’-gala waar ze ieder jaar hun piloten en teams in de bloemetjes zetten.

IRacing, de producent van realistische online simulator is de partner van het kampioenschap. Het format werd ontwikkeld voor een spannende competitie, voorzien van kwalificaties, een sprint race en een hoofdrace.

Supporters kunnen het kampioenschap via YouTube, Facebook en Twitch volgen.

You may also like
Interview Laurens Vanthoor: “Geen idee wat we moeten verwachten”
24H Series Mugello: Belgen met Audi en Porsche
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts