Home > Rally > WRC Corsica: Toyota met veel vertrouwen na shakedown

WRC Corsica: Toyota met veel vertrouwen na shakedown

Toyota kan vandaag terugkijken op een uitstekende shakedown. Alle rijders eindigden in de top vijf en Kris Meeke was bovendien ook de snelste. Het team kijkt reikhalzend uit naar de start morgen waar ze op een gelijkaardig resultaat hopen.

Kris Meeke: “De shakedown is hier eigenlijk niet zo belangrijk want zo een korte weg is niet te vergelijken met de rest van het parcours. Toch kunnen we tevreden zijn met ons ritme en de setup van de wagen. Inzet is de doorslaggevende factor in Corsica. Je moet altijd denken aan banden om ze de hele lus in goede staat te houden. Al die verschillende factoren brengen stress mee die je zo goed mogelijk onder controle moet houden. Momenteel voel ik me goed en hopelijk kan ik gedurende het hele weekend op dat elan doorgaan.”

Ott Tänak: “Het gevoel zat goed tijdens de shakedown. In Corsica is het belangrijk om met vertrouwen aan de rally te beginnen We weten dat onze wagen zeer goed is op deze ondergrond en daar moeten we gebruik van maken. Het is ook leuk dat de organisatie zo veel nieuwe elementen in het parcours aanbracht. De uitdaging is nu des te groter!”

Jari-Matti Latvala: “Ik moest een tijdje zoeken naar het goede ritme en de juiste setup. Gaandeweg voelde ik me beter en beter. De verschillen waren ook niet zo groot dus er is nog veel mogelijk. Morgen mogen we vooral niet twijfelen want zo bouw je hier snel een achterstand op.”

Tommi Mäkinen (teambaas): “Het was een goede shakedown met weinig problemen. De rijders lijken tevreden te zijn met de wagen wat heel belangrijk is hier in Corsica. Kris was echt snel vandaag en ook Ott heeft veel vertrouwen. Onze setup is heel goed hier, we hopen dus op een positief resultaat morgen. De proeven zijn erg mooi trouwens, heel vlot en proper, bijna zoals een circuit.”

Foto: Toyota Gazoo Racing

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender