Home > Rally > ERC > ERC Azoren: Munster doet ervaring op in bewogen rally

ERC Azoren: Munster doet ervaring op in bewogen rally

Het FIA ERC1 Junior en FIA ERC3 Junior kampioenschap ging zeer geanimeerd van start met de Rally van de Azoren. Onze landgenoot Grégoire Munster kon vooral wat ervaring opdoen in een weekend dat verdeeld werd door mechanische pech.

Het was de Brit Chris Ingram die won in ERC1 Junior, waar de jonge talenten de R5 topwagens kunnen leren kennen, terwijl Efrén Llarena zegevierde in ERC3 Junior, de “echte” Junior categorie met de R2 wagens.

Grégoire Munster en Louis Louka gingen op vrijdag van start met hun Opel Adam R2 van het ADAC Opel Rallye Junior Team maar liepen tegen een elektrisch probleem aan later op de dag. Het duo kon weer starten onder de Rally2 regel maar tijdens zijn debuut op onverhard in de regen ging hij van de baan. Met de hulp van een andere deelnemer kon hij weer op weg en reed naar de achtste positie.

Grégoire Munster:“We moesten vooral ervaring opdoen op onverhard, vooral dan op onverhard in de regen want ik had geen enkele ervaring daarmee. Het was niet gemakkelijk met de technische problemen die we daarnaast nog kenden, iets wat hopelijk van de baan is in de volgende wedstrijden. Voor de Azoren had ik nog maar twee rally’s op onverhard gereden maar dan in de Peugeot en nog nooit in de regen, dus het was moeilijk om het vertrouwen te vinden. Ik leerde stapje voor stapje bij tot we moesten stoppen in de vijfde proef. Later, middenin de twaalfde proef, verloren we de tweede versnelling en reden de rest van de KP dan in derde. In de dertiende proef gingen we in derde een heuvel af en er stond veel water onderaan. We verloren de controle door aquaplaning en zaten vast in de kant. Dominik Brož en zijn copiloot hielpen ons eruit. Ik zond een berichtje om hem te bedanken en om mij te excuseren voor het feit dat ik hem volspatte met modder!

op foto fiaerc.com: Llarena in “Jurassic Park”

You may also like
ERC: Kopecky wint boeiende Barum Rally
ERC: Gryazin snelst in kwalificatie Rome
ERC: Munster hoopt op goed resultaat in Rome
ERC Polen: Lukyanuk dominant