Home > Circuit > Autosportwereld.be sprak met Thierry Tassin en Pierre Dieudonné over komend seizoen (deel 2)

Autosportwereld.be sprak met Thierry Tassin en Pierre Dieudonné over komend seizoen (deel 2)

Tijdens de teamvoorstelling van WRT kon Autosportwereld.be met Thierry Tassin en Pierre Dieudonné spreken, beide sportdirecteur van het team.  Dit is het tweede deel van het relaas.

Thierry Tassin maakt een duidelijk verschil dit seizoen. DTM is dit jaar een leerproces, terwijl ze in de andere competities voor het hoogst haalbare gaan. “Als we in de GT3 enkele wedstrijden kunnen winnen, met misschien een titel als bonus, dan zou dat al heel mooi zijn. De 24 Uur van Spa zou een bekroning zijn voor ons harde werk. We mogen dromen van winst, maar toch komen we er zonder grote druk aan de start.

“Voor het DTM-seizoen moeten we vooral low-profile blijven. Veel leren zonder grote incidenten in de wedstrijden. Als er door omstandigheden een podium zou inzitten, dan is dat seizoen zonder twijfel geslaagd voor ons. We blijven natuurlijk realistisch. Alle andere concurrenten zijn officiële fabrieksteams met tien jaar ervaring. Dat haal je niet even snel in. Ik  ben benieuwd hoe we deze uitdaging zullen doorstaan.”

Talentenvijver

Dieudonné focust zich op een ander aspect voor dit seizoen. “Specifiek zeggen wat en waar we moeten winnen wil ik niet doen. Overwinningen behalen, is noodzakelijk om te overleven in deze sport, dat begrijp ik wel, maar toch wil ik onze jonge rijders niet met torenhoge druk opzadelen. Ik kijk vooral uit hoe die gasten zich inwerken in deze wereld en er hun doelen nastreven. De passie en het werk dat dit team investeert in dit project, dat wil ik beloond zien gedurende het jaar, of dat nu met een overwinning is of met iets anders.”

“Wat mij hier extra trots maakt  is dat wij een team zijn dat als lanceerplatform dient voor jonge piloten. Kijk naar Laurens Vanthoor waar we nog altijd erg fier op zijn. Piloten met potentieel krijgen bij ons de kans om een carrière op te zetten. Het zal mij plezieren als er dit jaar ook weer enkele sterren in ons team worden geboren.”

http://www.autosportwereld.be/2019/03/22/autosportwereld-be-sprak-met-thierry-tassin-en-pierre-dieudonne/
You may also like
GT World Misano: WRT bis!
In een notendop: E-Circuit
In een notendop: DTM
DTM: WRT met twee rookies in 2020