Home > Rally > WRC: Rovanperä combineert rally met snowboarden in Lapland

WRC: Rovanperä combineert rally met snowboarden in Lapland

Snowboarden en rally, het zijn niet meteen twee sporten die te vergelijken zijn. In Finland maken ze daar geen probleem van. Kalle Rovanperä en snowboard-kampioen Eero Ettala combineren beide sporten voor een spectaculair promotiefilmpje.

Foto: Red Bull Content Pool

Voor beide heren was dit een speciaal avontuur diep in het Finse Lapland. Ze hebben wel wat ervaring met stuntfilmpjes maar dit was voor hen toch uniek. Tegen 80 km/u hangt Ettala aan de Skoda van de jonge Rovanperä, om vervolgens enkele halsbrekende stunts uit zijn hoed te toveren. Ook de WRC2 Pro-rijder laat zich van zijn beste kant zien. Gecontroleerd lost hij Ettala af aan de obstakels om dan zelf de show nog wat te verzorgen.

 “Met een rallywagen op ijs rijden voelt een beetje zoals dansen aan. Je kan gewoon gas geven en doen wat je wil”, aldus Rovanperä. “Ik moest wel opletten voor Ettala. De minste beweging kon voor hem zware gevolgen hebben. Precies rijden was de sleutel. Samengevat was dit een geweldige ervaring.”

Ettala was toch wat nerveus vooraf. “In het begin is het wennen dat je aan een rallywagen hangt. Ik was even bang dat hij tot 200 km/u zou gaan en ik mijn arm zou kwijt raken. Uiteindelijk was het enger om aan de ruit vast te hangen en constant mijn board van de banden te moeten houden. Dit is iets dat ik mij nog lang zal herinneren.”

Geniet u vooral mee van het resultaat!

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2