Home > Circuit > WEC Sebring: nieuwe overwinning Toyota, ook Porsche triomfeert

WEC Sebring: nieuwe overwinning Toyota, ook Porsche triomfeert

Fernando Alonso, Kazuki Nakajima en Sébastien Buemi hebben in de Toyota TS050 Hybrid #8 de 1000 mijl van Sebring gewonnen. Toyota #7 moest vrede nemen met de tweede plaats nadat José Maria Lopez in de fout ging. In het GTE was Porsche de sterkste.

Het was een spannende race tussen de beide Toyota tot José-Maria Lopez de Aston Martin van Jonny Adam raakte in het vijfde uur van de race. De TS050 Hybrid moest daarna binnenkomen voor een herstelling aan de vloer. Het trio Lopez-Conway-Kobayashi kon die achterstand niet meer goedmaken en werd tweede op één ronde van de winnaar. SMP Racing werd met de wagen van Hartley-Petrov-Aleshin derde op 12 ronden.

In de LMP2 ging de overwinning naar de Oreca 07-Gibson #37 van Jackie Chan DC Racing. Piloten Stevens-King en Heinemeier-Hansson eindigden bovendien knap vierde in de algemene rangschikking. Al in de tweede ronde namen ze het commando en nadien stonden ze de leidersplaats niet meer af.

Dubbel voor Porsche

Voor Porsche was het een uitstekend weekend in het GTE. De Porsche 911 #91 van het duo Bruni-Lietz kon in de regenachtige slotfase de BMW M8 GTE #81 (Catsburg-Sims-Tomczyk) voorbijgaan dankzij een snelle stop en won het GTE Pro. Maxime Martin eindigde met de Aston Martin Vantage AMR negende in die klasse.

Ook in het GTE Am stond Porsche bovenaan, met name de 911 RSR van Campbell-Andlauer-Ried. De Porsche van Dempsey-Proton Racing won voor de Ferrari 488 GTE van Fisichella-Castellacci-Flohr.

Bron: FIA
You may also like
FIA WEC Sebring: terugblik op testen, focus op seizoenstart
WRC Zweden: winst voor Tänak, Neuville ondanks teamorders toch derde
WRC Zweden KP15: Neuville wint vier proeven en is derde, Tänak leidt
WRC Zweden KP11: Breen blijft leider, Neuville wint KP, maar blijft zesde