Home > #Hoofdnieuws > WRC Mexico: reacties na de finish

WRC Mexico: reacties na de finish

Een bewogen weekend voor veel rijders in Mexico. Iedereen kende zijn deel van de pech en dus heeft elke piloot wel een ander verhaal over deze rally.

Sébastien Ogier (Citroën): “Mexico is altijd al een speciale plaats voor mij geweest. We hadden enkele moeilijkheden, maar konden zonder grote problemen finishen. Een perfect resultaat voor ons, waar we erg trots op zijn. Het gevoel met de wagen zat van in het begin van het seizoen goed en dat bewezen we hier opnieuw.”

Pierre Budar (directeur Citroën Racing): “Ogier was het hele weekend super, zelfs met die lekke band die hem wat terugsloeg. Wat een prestatie van hem om ook nog de power stage te winnen. Het is echt een ‘love story’ tussen Citroën en Mexico de laatste jaren. We zijn heel blij om deze topwagen hier te kunnen afleveren.”

Elfyn Evans (Ford): “We maakten de verkeerde bandenkeuze vandaag, dat kostte ons wat tijd en die hadden we niet met Tänak kortbij. Derde is een mooi resultaat maar ik ben nu toch wat ontgoocheld dat we die tweede plaats niet konden vasthouden.”

Thierry Neuville (Hyundai): “Mijn banden waren in de power stage op, dit was het hoogst haalbare. Ik hield het tempo hoog vanochtend omdat je nooit weet of er nog iemand pech heeft. Het was een lastige wedstrijd voor ons. Die lekke band maakte het extra moeilijk maar we hadden sowieso de snelheid niet dit weekend. Zoals altijd komen we iets tekort in Mexico. Ik had nochtans een goed gevoel maar we konden in deze rally de toppers niet volgen.”

Dani Sordo (Hyundai): “Na onze problemen wilden we vooral nog de constructeurspunten veiligstellen. Daardoor kon ik niet meer 100% gaan. Het was geen succesvol weekend voor ons maar we komen zeker sterker terug.”

http://www.autosportwereld.be/2019/03/10/wrc-mexico-30-op-30-voor-ogier-neuville-vierde/
You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender