Home > #Hoofdnieuws > WRC Mexico: reacties na dag 2

WRC Mexico: reacties na dag 2

De rally van Mexico nadert zijn ontknoping. Ott Tänak (Toyota) en Elfyn Evans (Ford) slopen vannacht nog binnen de halve minuut van leider Sébastien Ogier (Citroën). Vanavond zien we of deze drie nog voor een ommekeer in de stand kunnen zorgen. Thierry Neuville (Hyundai) lijkt de vierde plaats binnen te halen, maar in Mexico is niets meer zeker.

Neuville kende gisteren een iets betere dag, al had hij het nog steeds moeilijk. “Zaterdag hadden we toch al twee wagens voor ons, maar dat is nog altijd verre van ideaal. Ons tempo kon niet veel hoger, dus was het zaak om geen risico’s te nemen.”

“We begonnen de ochtendlus met frisse moed maar posities inhalen was moeilijk. De wagen voelde wel steeds beter aan en in de namiddag ging het beter. Nu moeten we nog drie proeven overleven. Achteraf zien we wel wat ons dat zal opleveren.”

Ogier zonder risico

In de ochtendlus zag het er even benauwd uit voor rallyleider Ogier. Een lekke band leek zijn rally te hypothekeren, maar een rode vlag bracht redding. Na het wegvallen van Kris Meeke (Toyota) had de Fransman een comfortabele voorsprong die hij met succes verdedigde.

“Het was een lange dag voor ons. Eerst was er die lekke band en op het einde ook nog een klein technisch euvel. Voor de rest lag ons tempo wel goed. Natuurlijk zijn we blij om met deze voorsprong de slotdag in te gaan. Ik vertrouw dat het team mijn wagen straks in perfecte staat aan de start zal brengen zodat we de maximale punten mee naar huis kunnen nemen.”

Pechvogel Lappi

Bij Citroën kijken ze met een dubbel gevoel naar de crash van Esapekka Lappi (Citroën). Hij verloor een mooie positie, maar door de rode vlag redde hij onrechtstreeks ook zijn teammaat Ogier.

“De bocht lag gladder dan gedacht. Ik ging wijd en de wagen balanceerde net op de rand van de afgrond. We raakten daar niet meer uit en dan is het natuurlijk einde verhaal. Ik heb wel veel geleerd uit deze editie, dat moet ik meenemen van dit weekend.”

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender